Wieteke Snijder

“Je hebt niet overal invloed op, dat weten is zo diep gaan zitten dat het ook bevrijding geeft. Het enige wat je kunt doen is verbinding houden en liefde geven.” Wieteke is gevormd door het leven, heeft daar voor een deel zelf richting aan gegeven. “Ik werk nu 16 jaar bij BK ingenieurs, schrijf teksten voor de websites en social media. Zakelijke teksten, we hebben bij BK een brede expertise en die verandert continu, we bewegen mee met de ontwikkelingen.”

een vaste factor

“Die brede expertise maakt het voor mij als tekstschrijver erg leuk. Laatst heb ik een verhaal geschreven over landmeters. Hoe bepaal je of een vat van veertig meter doorsnee kaarsrecht staat, met alleen een spiegel en een paal. Fascinerend. BK ingenieurs is een vaste factor in mijn leven, het voelt bijna als familie. Ik kom uit het onderwijs, heb jaren voor de klas gestaan. Dat werk voelde betekenisvoller, maar je moet er altijd 120% voor gaan. Het was een soort uitputtingsslag.”

het kwam te dichtbij

“Door mijn baan bij BK ingenieurs kreeg ik meer tijd voor mijn gezin. Ik ben begonnen als secretaresse en heb daarnaast twee hbo plus opleidingen gevolgd aan Hogeschool Utrecht. Creatief schrijven en zakelijk schrijven, erg leuk. Ik heb in die periode ook geschreven voor Balansmagazine, een blad voor ouders met kinderen waarbij autisme is gediagnosticeerd. Leuk om te doen, maar het kwam te dichtbij. Wij hebben zelf drie kinderen met die diagnose, vandaar. Dat heeft ook flink invloed gehad op ons leven.”

jongleren, doorgaan

“Ik zag mezelf als Hollandse meid, een tandje harder kan nog wel, die mentaliteit. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Mijn man is piloot - vloog intercontinentaal en was steeds drie weken van huis - en ik werkte drie dagen per week bij BK ingenieurs. Jongleren, doorgaan! Op een gegeven moment was het klaar. Een burn-out. Inmiddels alweer 12 jaar geleden. Ik wens het niemand toe, maar het is ook een leersprong geweest, in mijn ontwikkeling als mens.”

bezielend coachen

Wieteke vertelt haar verhaal met een ontspannen lach op haar gezicht. “Ik lees veel. Jung, Freud, Socrates, Chinese wijsbegeerte. En Ik heb me aangemeld voor de opleiding bezielend coachen. Om ervan te leren, om te ervaren of het bij mij past. “Mensen storten hun hart graag bij mij uit, blijkbaar reageer ik daar prettig op. Ook werd ik een jaar geleden gevraagd als studentenbegeleider/decaan. Daar heb ik toen niets mee gedaan, maar het heeft me wel aan 't denken gezet.”