Ruud Meijer

“En, wat vond je van de NV?” Ruud is al zo'n zes jaar betrokken bij de organisatie én de man achter de knoppen tijdens de NV Haarlem, start het door hem gekozen muziekje in als een interview - naar zijn mening en volgens het draaiboek - op z'n einde loopt. Een belangrijke rol op de achtergrond. Ondernemers in de Waarderpolder kennen Ruud vooral als gebiedsverbinder, in dienst van de gemeente Haarlem. Een taak die hij met razend enthousiasme uitvoert.

Eerst brugwachter

Hij vertelt erover alsof hij nooit iets anders heeft geambieerd, toch had Ruud na het behalen van zijn Vwo-diploma een andere route uitgestippeld. “Toetsenist, een carrière als beroepsmuzikant, daar droomde ik van. Daar kon ik niet van leven, dus een bijbaantje bij de gemeente leek me wel handig. Eerst brugwachter en later marktmeester.” Dat werk heeft Ruud tot februari 2004 gedaan.

Gebiedsverbinder

“Hans van der Straaten heeft me steeds meer richting gemeente gelokt, daar ben ik 'm nog steeds dankbaar voor. Hij heeft me de kans gegeven om de markten te professionaliseren, o.a. door het aanbod niet door de wachtlijst te laten bepalen, maar door het aan de consument te vragen. Nog steeds uniek in Nederland.” Sinds februari 2008 is Ruud gebiedsverbinder Waarderpolder en zet zich samen met Parkmanagement in voor een in alle opzichten duurzaam bedrijventerrein.

Wonen in de Waarderpolder

“Muziek maak ik alleen nog voor m'n plezier én ik ga als bezoeker naar optredens en concerten.” Zijn interesse is breed, big data is zo'n onderwerp. “De politiek moet zich afvragen welke invloed dat heeft op de maatschappij, wat doet big data met onze bevolking en hoe voorkomen we dat er een tweedeling ontstaat, in aangesloten zijn en niet-aangesloten zijn. Dat zijn zaken waar wij ons als gemeente ook mee bezig moeten houden.” Ruud is niet bang om zijn mening te geven, dat deed hij ook over wonen in de Waarderpolder.

Inwoner van deze stad

“Daar heb ik goed over nagedacht, kan ik dat doen als gebiedsverbinder Waarderpolder? Het antwoord was ja, zolang de politiek geen besluit heeft genomen. Ik ben tenslotte ook inwoner van deze stad. Haarlem wil 10.000 woningen bouwen, dat betekent ook een groei van de beroepsbevolking met 20.000 mensen. Die moeten ook ergens werken. Dus wat mij betreft niet wonen in de Waarderpolder, die ruimte hebben we hard nodig voor nieuwe bedrijven.” Zijn betrokkenheid is groot, het bracht Ruud in 2017 tot de tweede plaats bij de landelijke verkiezing ambtenaar van het jaar.