Rosita Kornaat

“Nee, ik heb geen politieke ambities. Maar ik ben wel heel benieuwd hoe Nederland om zou gaan met een vrouwelijke premier.” Rosita werkt met veel plezier bij organisatieadviesbureau BuitenhekPlus. Inmiddels bijna drie jaar.  “We zijn een middelgroot bureau en werken allemaal aan soortgelijke projecten: organisatieadvies en verandervraagstukken. Door die focus is het kennisniveau hoog én er is geen echte hiërarchie, ook dat is prettig.”

verbaal en non-verbaal

“Nu, door Covid-19, hebben we iedere maandagochtend een bijpraatsessie via Teams. De projecten worden besproken en we wisselen kennis uit. Ook door de week heen hebben we veel contact met elkaar, misschien nu wel meer dan voorheen. Een klik op het video-icoontje en je ziet elkaar. Dat praat toch iets persoonlijker dan via de telefoon.” Praten, verbaal en non-verbaal, het gaat Rosita makkelijk af. Vol zelfvertrouwen en in control. “Ik haal energie uit de dingen die ik bij BuitenhekPlus doe.”

rijkstraineeship

“Adviseren, trainingen en workshops geven. Kennis delen, met mensen praten, signalen opvangen, co-creëren.” Rosita heeft een schat aan ervaring. Na haar studie Bestuurskunde en een master Arbeid, Organisatie en Management volgde ze het rijkstraineeship bij de Rijksoverheid. Vier keer een half jaar, bij verschillende ministeries. “Ik kreeg daar alle ruimte om in de keuken te kijken, zelf projecten op te starten en te begeleiden. Ontzettend veel geleerd in korte tijd.”

maatwerk leveren

“Een mooie brug, van studie naar het werkende leven.” Werken deed Rosita bij verschillende ministeries, voor BMC en nu bij BuitenhekPlus, waar ze zowel publieke als private organisaties adviseert “Adviseren is maatwerk leveren. Dat begint met goed kijken naar de organisatie en echt inleven wat er bij de klant speelt. Verder kijken dan de vraag, groter denken, vertrouwen uitstralen en oplossingen bieden.” Daarnaast geeft Rosita trainingen op zowel inhoudelijke dossiers als meer aan de gedragsmatige kant. “Zo heb ik nu samen met Madelon Barens van Barens Consultancy de training Persoonlijk leiderschap voor vrouwen ontwikkeld.”

speciaal voor vrouwen

“Ik geloof in een betere balans tussen feminiene en masculiene kwaliteiten. Vrouwen bieden een organisatie unieke talenten en inzichten. Tijdens de training laten we vrouwen ontdekken hoe zij binnen een organisatie het verschil kunnen maken. Hoe speel je het spel binnen je organisatie, zonder je authenticiteit te verliezen en je doelen te bereiken. In deze training staat persoonlijk leiderschap centraal. Wie wil je zijn, wie kun je zijn en wie durf je te zijn.” Speciaal voor vrouwen in - of met ambitie voor - een invloedrijke positie. De volgende premier wellicht...