Pieter Mul

“Ik luisterde op donderdagavond altijd naar de Ferry Maat's Soul Show. Daar hoorde je nummers voordat ze in de Top 40 verschenen. Het was voor mij de kick om de nummers met hit potentie eruit te kiezen. Die draaide ik dan op zaterdagavond als DJ. Muziek was mijn leven!” Dat was toen. Nu is Pieter de algemeen directeur van JAN©. “Een wereldbaan, maar de liefde voor muziek is gebleven. Afgelopen jaren ben ik naar optredens van Paul Kalkbrenner, Elbow, Fink, Snow Patrol en TWENTY ØNE PILØTS geweest. Ook luister ik bijna dagelijks naar SLAM FM en Sublime.”

Samen ergens voor gaan

“Ja muziek kun je best één van mijn passies noemen.” Een andere passie is omgaan met mensen. “Samen ergens voor gaan, dingen voor elkaar krijgen en de ervaring delen. Wat dat betreft zit ik bij JAN© helemaal op mijn plek. Door de muziek heb ik mijn HEAO niet afgemaakt, via second chance onderwijs ben ik AA Accountant en partner bij JAN© geworden. En nu, sinds 2012 algemeen directeur.” Over die stap heeft Pieter zorgvuldig nagedacht.

Een geweldige klus!

“Als ik iets doe, dan doe ik het helemaal. Zo is het met de muziek gegaan en met bijvoorbeeld de organisatie van het TOV-JAN© Jeugdvoetbaltoernooi in Baarn. Dat doe ik al twaalf jaar. Een geweldige klus! Maar iedere keer als het eerste fluitsignaal klinkt en de teams in beweging komen, dan staan we daar met kippenvel. We doen het echt met elkaar. Diezelfde relatie had ik met mijn klanten. In mijn nieuwe functie als algemeen directeur moest ik afstand van hen nemen, mensen waar ik jaren mee heb samengewerkt.”

Een kwestie van inspireren

Een lastige keuze, maar eenmaal gemaakt is Pieter vol voor zijn nieuwe functie gegaan. “In de huidige tijd is leiding geven een kwestie van inspireren, openstaan voor ontwikkelingen en leren van elkaar. De Comenius leiderschapsleergang heeft me in dat opzicht een rijker mens gemaakt. Ik sta open voor wat er om ons heen gebeurt, dat past ook bij JAN©. Mooi voorbeeld is het kantoor van JAN© in Weesp. Dat is volledig ingericht op samenwerken.”

Naar de toekomst kijken

“Ik raakte geïnspireerd door een collega van een accountantskantoor uit Maastricht. Dat kantoor is ook op samenwerken ingericht. Samen met hun architect en onze medewerkers zijn we die aanpak naar JAN© gaan vertalen. Met succes. We werken beter samen én we gebruiken aanzienlijk minder vierkante meters. De komende tijd gaan we met onze andere kantoren aan de slag. Slechts één voorbeeld van hoe we met JAN© naar de toekomst kijken.”