Pieter-Jan Driessen

“Ik hou van stripboeken en woon bij m'n moeder, niet echt een openingszin waar je als 26-jarige bij vrouwen veel mee bereikt.” Pieter-Jan zegt het met een lach en toch was het precies wat hij in 2010 tijdelijk deed. Als taxateur van vastgoed had hij vanuit Londen de hele wereld gezien, een geweldige tijd. Zijn moeder zag hij te weinig, dus die band heeft hij na zijn terugkomst in Nederland stevig aangehaald. Inmiddels woont Pieter-Jan met zijn vriendin en twee kinderen in Amsterdam én hij is mede-eigenaar van Behouden Huis.

Rechten in Rotterdam

Hij groeide op in Blaricum, studeerde na de middelbare school een jaar in Boulder Colorado en daarna rechten in Rotterdam, volgde een traineeship bij CBRE in Londen en bleef. Samen met collega's taxeerde Pieter-Jan vastgoedobjecten wereldwijd. Terug in Nederland ging hij aan de slag bij Prologis, maar de drang naar zelfstandigheid kriebelde onderhuids. In 2016, na het plotselinge overlijden van een goede vriend, was het tijd.

Zou dat iets voor me zijn...?

Pieter-Jan nam ontslag en is op zoek gegaan. Zelfstandig, maar wat... Meerdere opties zijn gepasseerd. Corporate welness, de gaming industrie en toen kwam hij in contact met Bob Rebel, die kende hij nog uit zijn studietijd. Bob vroeg hem advies omtrent zijn plannen met Behouden Huis. “Zou dat iets voor me zijn...?” Nu klinkt het bijna gek dat hij zich dat heeft afgevraagd. Na een paar keer lunchen hebben ze de knoop doorgehakt.

Wat het zo bijzonder maakt?

“Behouden Huis is een mooi product, ik zou het mijn eigen moeder adviseren.” Pieter-Jan is zichtbaar in zijn element. Zijn kennis en zijn maatschappelijke betrokkenheid, hij kan het allemaal kwijt. “Het concept is nieuw voor Nederland. Over hoe we dat communiceren hebben we eerst zorgvuldig nagedacht maar inmiddels zijn we stevig onderweg. Wat het zo bijzonder maakt? Het contact met mensen, de klanten van Behouden Huis.”

Rotterdamse mentaliteit

“We sluiten een financiële deal, maar we gaan ook een relatie met onze klanten aan, voor langere tijd. We blijven in contact en helpen graag. Onze klanten zijn mensen van 60 jaar en ouder, vaak zonder kinderen of andere achterban. Die ontzorgen we graag.” Pieter-Jan vat het samen als “praktische hulp met een Rotterdamse mentaliteit.”

Mensen helpen, hij doet 't graag

Dat klinkt gek voor een in Blaricum geboren zondagskind, maar hij maakt het waar. In zijn vrije tijd heeft hij - door mee te doen aan een triatlon - geld ingezameld voor een zorgcentrum voor gehandicapte kinderen en nu zit Pieter-Jan in het bestuur. Mensen helpen, hij doet 't graag.