Petra Meijssen

“Ik hou wel van klagende mensen, ze hebben in ieder geval een mening.” Petra studeerde begin jaren '90 Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels heeft ze een schat aan ervaring en een uitgebreide klantenkring. “Mensen plakken graag een HR-sticker op me, maar ik kijk naar wat een organisatie nodig heeft. Waar worstelen jullie mee, wat wil je bereiken? Daar pas ik mijn rol op aan. In een zachte omgeving, waar mensen sneller 'wegwaaien' ben ik de harde, doelgericht.”

een beetje ingedut

Mens in Beeld, zo heet haar bedrijf. “Sinds 2001. Ik werk graag voor logge organisaties, bureaucratisch, een beetje ingedut. Daar gaat verandering niet vanzelf, is de uitdaging om mensen mee te krijgen groter. Eerst kijken naar wie al wakker is en samen met hen aan de slag. Klagende mensen zijn interessant. Als die zich gehoord voelen, dan ontstaat er iets en wordt de verandering echt ingezet.” Onboarding, lean, agile, het zijn termen die Petra met enig ongemak gebruikt.

luisteren naar elkaar

“Mensen meekrijgen, de dialoog op gang brengen, dát is waar verandering begint. Zo ben ik ook betrokken geraakt bij Zorg Verandert. Toen dat project stopte ben ik samen met andere gespreksbegeleiders Haarlem in Dialoog gestart. Geen debat of discussie, maar praten, luisteren naar elkaar.” Petra is inmiddels naar het puntje van haar stoel geschoven. “Het professionaliseren van de zorg en het sociale is waar ik me steeds meer thuis voel, het zal de leeftijd wel zijn.”

niet in de gevangenis

“Ik hou van Seneca en stoïcijns denken, geld is minder belangrijk voor me geworden. De tijd die je hebt kan je beter besteden aan zaken die ertoe doen. Dat gevoel wordt bij mij steeds groter. Als ik een project echt heel gaaf vind, dan ga ik het gewoon doen. Ook als de financiele beloning minder dan gebruikelijk is. Ik wil mezelf qua ego en geld niet in de gevangenis zetten, dat wil ik niet.” Het klinkt bevlogen, maar Petra verliest de realiteit niet uit het oog.

strikt vertrouwelijk

“Er moeten natuurlijk ook rekeningen betaald worden. Daarom werk ik bijvoorbeeld als gecertificeerd vertrouwenspersoon voor organisaties, een abonnementsvorm. Ik stel een protocol op en ben beschikbaar voor medewerkers die vragen of problemen hebben waar ze met hun leidinggevende niet uitkomen. Strikt vertrouwelijk en mooi om te doen. Je bent er voor mensen die echt met de ziel onder hun armen lopen. Met een goed gesprek kan ik ze vaak weer verder helpen. Ja, ik geniet oprecht van mijn werk.”