Peet van Laar

“We versterken elkaar. Ik spring uit een vliegtuig en denk onderweg, heb ik eigenlijk wel een parachute...? Mieke heeft daar ruim van tevoren over nagedacht.” Peet is de onstuimige van de twee. Samen vormen ze Spring. “We helpen mensen en teams het beste uit zichzelf te halen.” Spring als je 't lef hebt, dat is hun motto. Ze gaan niet voor half werk. “Ik ben altijd anders geweest, als kind al. Mijn moeder was zeventien en wilde trouwen, zwanger worden van mij was een stok achter de deur voor haar ouders.”

Een hoofd vol ideeën

“Ja, ik ben een excuusbaby.” Peet bevestigt het vrolijk lachend. Het heeft haar nooit in de weg gezeten, ze huppelt door het leven. Praat terwijl ze denkt, soms aarzelend en dan weer enthousiast vooruit. Een hoofd vol ideeën, dat is haar kracht. Ze heeft net als Mieke het nodige meegemaakt, en nog steeds. “Ik ben moeder van een samengesteld gezin met zes kinderen. Dat loopt niet altijd op rolletjes.” Peet vertelt openhartig over wat ze de laatste maanden heeft meegemaakt.”

Mieke is de speurneus

Heftig, en even zweeft ze weg... Mieke neemt het gesprek over, geeft Peet haar moment. Die samenwerking en het respect voor elkaar is wat ze als team onverslaanbaar maakt. Diezelfde chemie gunnen ze hun opdrachtgevers. “Mieke is de speurneus, die gaat op onderzoek uit en analyseert. Ik vertrouw op haar conclusie, altijd. Daar heeft ze zorgvuldig over nagedacht, daar heeft ze me jaren geleden al van overtuigd.”

Dat komt van diep

“Bij een-op-een gesprekken laten we de teamleden zelf kiezen. Daar hebben we onderling een spelletje van gemaakt. Kiezen ze voor mij, of voor Mieke. En grappig, we hebben het bijna altijd goed. Aandacht voor mensen en wat hen beweegt, dat is wat ons bindt. “Met re-attach helpen we mensen die liever op de achtergrond blijven en zichzelf zijn kwijtgeraakt. Dat komt van diep, maar het resultaat is extreem waardevol. Voor die mensen zelf en voor het team.”

In m'n dromen

“Kijk, ieder mens heeft een kleur. Die is blauw, die is geel en die daar is rood.” Peet heeft een team getekend op een vel papier, met poppetjes, grafieken en tekstballonnetjes. “Dat doen we altijd na een eerste sessie, vervolgens gaan we aan de slag. Mensen, ik vind ze echt fantastisch. In m'n dromen ga ik op reis met een pipowagen. Onderweg stoppen en met mensen praten. Misschien dat ik ooit die sprong nog waag...”