Paul van Ravenzwaaij

“Leuk dat je al die energie in je onderneming stopt, maar als je morgen van de steiger valt en overlijdt moet je vrouw het huis uit. Is dat wat je wil en hoe kunnen we dat oplossen... Of je hebt een ondernemer die zijn bedrijf heeft verkocht. Die heeft dan een prachtige zak geld. Maar wat doe je daarmee, hoe zorg je ervoor dat die zak geld ook op de lange termijn voor een goed pensioen zorgt... In beide gevallen geef ik mijn klanten een onafhankelijk advies.”

een moeilijke keuze

Nu een aparte tak binnen JAN©, maar tot 2010 deed Paul dat vanuit zijn eigen adviesbureau. “Met een onderscheidend antwoord op pensioenvragen. Onafhankelijk en met kennis van zaken.” Voor JAN© reden om Paul begin 2010 aan boord te vragen. “Een moeilijke keuze, want ik had een compagnon in die tijd. Die moest ik achterlaten.” Terugkijkend heeft Paul geen spijt. “JAN© is een klantgerichte organisatie en sluit naadloos aan bij mijn visie.”

niet alleen pensioenen

“Binnen JAN© heb ik mijn eigen afdeling en aandachtsgebied. Dat begon met pensioenen, maar mede door een wetswijziging in 2017 hebben we dat breder getrokken. Niet alleen pensioenen, we kijken naar het hele financiële vraagstuk van de privésituatie achter de ondernemer.” Paul zit inmiddels op het puntje van zijn stoel, dit is een onderwerp waar hij veel van weet. Die kennis deelt hij graag. Met klanten, als docent én met zijn collega's en de andere partners bij JAN©.

puzzel oplossen

“Je moet kijken naar de toekomst, rekening houden met wat kan komen en daar je plannen op afstemmen. Ja precies, ontzorgen. Dat is maatwerk en voor iedere ondernemer anders. Die puzzel oplossen is het mooie van mijn werk.” Paul klinkt alsof hij nooit anders heeft gedaan. Ze moesten eens weten... “In een vorig leven ben ik croupier geweest, een goeie! Ik wist precies wat er aan mijn tafel gebeurde en entertainde de spelers. Geweldig, toen was het casino nog echt een stijlvol avondje uit.”

triatlon, de kwart

Dienstverlenend, dat is de rode draad in zijn leven. “En sporten, dat heb ik altijd gedaan. Nu triatlon, de kwart. Ik sta iedere ochtend vroeg op, om een uur te trainen. Daarna ga ik aan 't werk. Mijn team bestaat uit drie pensioenadviseurs en zes financiële planners. Samen werken we voor de klanten van JAN©. Eerst adviseren en dan kijken naar de producten. Onafhankelijk, dat is wat ons aanbod onderscheidend maakt. En de kwaliteit van de dienstverlening.”