Patrick Klooster

Tijd voor koffie neemt hij niet, Patrick praat aan één stuk door. Over toen en over nu. Toen verklaart zijn gedrevenheid. Hij is in 2011 failliet gegaan, in de steek gelaten door de bank. Hij had een koeriersbedrijf en draaide na een diep dal eindelijk weer zwarte cijfers, maar volgens de bank was zijn achterstand te groot. Binnen 14 dagen de volledige schuld aflossen, of...

Een niet te missen Amsterdams accent

De rest is geschiedenis. Patrick is door een hel gegaan, krijgt er volgens eigen zeggen “nog kippenvel van.” Met hard werken krabbelde hij weer op. Eerst via een uitzendbureau en nu met zijn eigen bedrijf, Ricca Clean. De pay-off “Brightens up your world” zegt genoeg. Wat vies is maken de producten van zijn merk ProfiBright weer schoon. “Het klinkt misschien als TelSell maar geloof me, het is echt waar!” Hij zegt het met een niet te missen Amsterdams accent. Niet zo gek, want Patrick komt daar ook vandaan.

Ze staan versteld en vertellen het door

Met ProfiSpotClean rijdt hij demo gevend door het land. Patrick verwijdert met zijn 100% biologisch afbreekbare reinigingsproduct de moeilijkste vlekken uit het tapijt. In de hotelbranche heeft hij inmiddels een stevige voet tussen de deur. “Ze staan versteld en vertellen het door.” ProfiSpotClean is slechts één product van het merk ProfiBright. Daarmee komt hij binnen, daarna pakt hij door. “Hier, moet je kijken” en Patrick pakt zijn telefoon. Ik lees een bestelling van een duidelijk tevreden klant.

Geen hartje?

Zijn koffie is inmiddels koud, toch drinkt hij het op. We bestellen een tweede. Ik espresso macchiato en Patrick cappuccino, hij met een hartje in het melkschuim. Zoals afgesproken bij het eerste kopje, dat had een kerstboom. “Geen hartje?” was zijn vraag. “Bij het tweede kopje” reageerde het meisje van de bediening gevat. "Ik ben goed met vrouwen" zegt Patrick en vertelt vol trots over zijn vriendin, “zij sleepte me door een moeilijke tijd en nu doen we het samen, ik onderweg en zij op kantoor.”

Wat heb je thuis op de vloer?

Zijn doel? Succesvol ondernemen en een pensioen opbouwen, want na 2011 was hij alles kwijt. Dat verklaart zijn onrust en gedrevenheid. “Het gaat ons lukken, maar we zijn er nog niet.” Patrick heeft de wereld en zichzelf iets te bewijzen. “Wat heb je thuis op de vloer? Dan krijg je zo een paar producten mee.” We lopen samen naar buiten, daar staat zijn hagelwitte bestelbus. Patrick zwaait de achterdeur open en daar verschijnt het volledige assortiment ProfiBright, keurig uitgestald. Met mijn jaszakken gevuld ga ik racefietsend naar huis.