Ognjen Soldat

“Als je senior belastingadviseurs aangiftes laat doen, dan worden die te duur. Zij moeten klanten adviseren, kijken naar de toekomst en geld besparen. Als een goed belastingadvies 10.000 euro oplevert dan hoor je een klant niet klagen over onze factuur.” Ognjen (1983) is manager van de fiscale afdeling bij JAN© in Purmerend. Hij werd geboren in Bosnië en kwam tijdens de burgeroorlog op 10-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Bosnië mist hij niet, zijn familie wel.

via een omweg

“Juist daarom hecht ik veel waarde aan mijn sociale omgeving hier.” Ognjen ging van Sarajevo naar het Noord-Hollandse Langedijk. Nu woont hij met zijn vrouw en twee dochtertjes in Heerhugowaard. Via een omweg. Tijdens zijn studie bedrijfswetenschappen en fiscale economie woonde Ognjen op kamers in Amsterdam en later woonde hij met Kittie - toen zijn vriendin en nu zijn vrouw - in Haarlem. “Een leuke stad en ongeveer halverwege Alkmaar en Brabant, daar komt mijn vrouw vandaan.”

dichtbij mijn ouders

“Toen we kinderen kregen hebben we de keuze voor Heerhugowaard gemaakt, dichtbij mijn ouders in Alkmaar. Dat bevalt ons prima! Een mooie omgeving en ik zaalvoetbal iedere vrijdagavond met een hechte vriendenclub, die jongens ken ik sinds mijn jeugd.” Mensen zijn belangrijk voor Ognjen, daarom voelt hij zich thuis bij JAN©. “We staan op dezelfde manier in het leven, delen dezelfde visie over de toekomst van ons vakgebied: accountancy en belastingadvies.”

de innovatieve mentaliteit

“Ik heb na mijn studie een periode bij VODW gewerkt. Nu onderdeel van EY en het hoogst haalbare op het gebied van marketing en organisatieadvies in Nederland. Wat ik daar heb geleerd, zie ik terug bij JAN©. De kleur oranje, het klantgerichte en de innovatieve mentaliteit, het spreekt me enorm aan. Ik heb me als manager kunnen ontwikkelen en heb heel veel van mijn collega's geleerd.” Sinds mei 2019 is Ognjen manager van het fiscale team in Purmerend.

zie het maar als een motor

“In mensen zit de leverage, de stok waarmee je ver kunt springen. Human development, daar besteden we bij JAN© veel aandacht aan. Ik hoef als manager niet in alles de beste te zijn, dat kan simpelweg niet. De samenwerking moet kloppen, zie het maar als een motor. Als iedereen het juiste doet, draait de machine optimaal. Dat werkt. Klanten zijn tevreden en de omzet van onze afdeling is dit jaar enorm gegroeid, door zaken beter te organiseren en door samen proactief naar de toekomst te kijken. Ja, dat geeft me heel veel energie.”