Nienke de Boer

“Met twee verschillende activiteiten moet ik secuur met mijn tijd omgaan, de balans goed in de gaten houden. Anders - en die periode hebben we ook gehad vorig jaar - ben je zeven dagen per week met je werk bezig. Dan is het op een gegeven moment niet zo leuk meer.” Nienke heeft een goedlopend werving & selectiebureau, woont in Haarlem met twee opgroeiende kinderen en daarnaast begon ze samen met haar partner vier jaar geleden een horecabedrijf in Woudsend. “Omke Jan. Het is altijd zijn droom geweest en nu doen we het samen.”

 ik ben een Groningse

“We zijn de oprichters. Er was niets, we hebben de naam én de formule samen bedacht. Omke Jan is een boergondische ontmoetingsplek waar je kunt eten & drinken, slapen en beleven. Het is heerlijk om daar te zijn, ik ben een Groningse en mijn vader kwam uit Friesland. Woudsend is geen geboortegrond, maar de omgeving én de mensen voelen wel heel vertrouwd. Hier zegt iedereen elkaar gedag, als je dat in Haarlem doet word je al snel raar aangekeken.”

ik ga op zoek

Recruitment en horeca, het zijn twee verschillende werelden en toch hebben ze iets gemeenschappelijks. “Mensen. Als recruiter verplaats ik me in de opdrachtgever. Ze hebben een vacature, maar wat zoeken ze nou echt, welke kwaliteiten en karaktereigenschappen moet een kandidaat hebben. Als we dat duidelijk hebben zet ik de vacature uit én ik ga op zoek. Hunten, op LinkedIn en binnen mijn netwerk. Mensen benaderen. Ik heb een interessante vacature, mag ik je daar eens over bellen?”

met eigen ogen

“Zoeken is intensiever, maar het resultaat is vaak beter. Kandidaten die reageren op een vacature zijn al op zoek en de mensen die ik benader moeten uitgedaagd worden. Dan gaan de gesprekken dieper en daardoor is de kans groter dat we de juiste match maken. Het liefst ben ik ook bij de sollicitatiegesprekken bij de klant, dan kan ik waar nodig aanvullende vragen stellen en met eigen ogen zien of opdrachtgever en kandidaat echt bij elkaar passen.”

niet in de operatie

“Tevreden klanten, dat is voor mij het allerbelangrijkst. Bij Omke Jan geldt hetzelfde. Mijn partner en ik zijn niet in de operatie werkzaam, daardoor hebben we de tijd om met gasten te praten. Geweldig om te doen! Doordeweeks ben ik in Haarlem en in het weekend in Woudsend. De zomer is voor ons hoogseizoen, dan vind je me vaker in Friesland.” Twee verschillende activiteiten, Je zou er een burn-out van kunnen krijgen. Nienke niet. “Ik moest wel even de juiste modus vinden.”