Nico Perdaan

“Op school - zeker in m'n puberteit - was ik een boefje, een lastpak. Ik heb het weleens geanalyseerd, mijn klasgenoten op het stoeltje naast mij bleven allemaal zitten.” Die prestatiecurve heeft Nico inmiddels grondig bijgesteld. “Bij JAN© zijn we het reismaatje voor dga's en ondernemers. We helpen ze verder.” Hoe? Daar heeft Nico goed over nagedacht. “Ik kon makkelijk leren en in 5 VWO wist ik 't zeker: de cijfertjes, daar ligt mijn toekomst.”

Kilometers maken, heerlijk!

Nico ging all the way. Hij volgde de opleiding tot accountant en is cum laude afgestudeerd, in fiscaal- en belastingrecht. “Die brede opleiding, daar heb ik altijd veel aan gehad en nog steeds. Ik heb geleerd een situatie vanuit verschillende invalshoeken te analyseren. Op zoek naar de strategisch beste oplossing voor mijn klant. Soms ga ik om die te vinden een eind hardlopen, dat brengt ruimte in mijn hoofd. Schoenen aan en kilometers maken, heerlijk!”

Jongen van de straat

“En verslavend.” Nico heeft op alle continenten een marathon gelopen en heeft er nog een flink aantal op zijn verlanglijstje staan. “De wereld ontdekken, naar buiten toe!.” Zo is het ook met JAN© gegaan. “Na mijn studie heb ik drie jaar als assistent-accountant gewerkt bij Coopers Lybrand. Interessant, maar niet mijn wereld. Te corporate. Ik ben een jongen van de straat en wilde werken voor dga's en ondernemers.” Nico maakte de overstap naar een kleiner kantoor en is daar partner geworden.

Naast de klant

Dat kantoor was de basis van JAN© Accountants en Adviseurs, een organisatie met 4 kantoren en 170 medewerkers. “Ons vakgebied is enorm veranderd, interessanter geworden. Vroeger bestond ons werk grotendeels uit het handmatig invoeren en verwerken van de cijfers. Bij JAN© ligt de nadruk op  adviseren, staan we naast de klant. Dat is maatwerk. Iedere ondernemer is anders, heeft andere ambities en vragen. We gaan met onze klanten in gesprek en reizen met ze mee.”

Aan de wieg gestaan

Nico heeft aan de wieg gestaan van JAN©, heeft zich nadrukkelijk met de opvoeding bemoeid en praat vol trots over zijn kind. Werk in uitvoering, al neemt hij nu iets meer afstand dan voorheen. “Mijn klanten komen op de eerste plaats en wat JAN© betreft maak ik ruimte voor de volgende generatie. Die mogen het stokje overnemen en daar help ik ze bij. Als coach. Meedenken, adviseren, samen naar de toekomst kijken.” Nico geniet van het leven en geeft het kleur. “Ik ben het liefst onder de mensen, daar waar het gebeurt...”