Monique Bonsen

“Ja inderdaad! Geen gedoe met van die kleine kopjes!” De lachend uitgesproken mening van Monique als het over koffie gaat. Gelukkig hebben ze bij FrankfortSluis Advocaten naar haar geluisterd. Of - en dat is nog waarschijnlijker - het is de gezamenlijke mening van Monique, Dick en Ramon, haar kantoorgenoten. “Ik ben er iets later bij gekomen, FrankfortSluis bestond toen een jaar.” Haar naam staat niet op de gevel, daar hecht ze ook geen waarde aan.

Verandertrajecten en reorganisaties

Dick en Ramon zochten een specialist op het gebied van arbeidsrecht.” Die hebben ze gevonden. Monique heeft zich aangesloten en is inmiddels bijna drie jaar partner. “We werken voor organisaties met 500 werknemers, maar ook voor de groenteboer op de hoek.” Naast arbeidsrechtadvocaat is Monique een geregistreerd en ervaren mediator, met die combinatie aan kennis en ervaring wordt ze regelmatig gevraagd als begeleider van verandertrajecten en reorganisaties. 

Liever niet

“Erg leuk. Ik ben ooit begonnen bij het Advokaten Kollektief in Den Haag, daar werkte ik als arbeidsrechtadvocaat voor werknemers. Nu werk ik voor beide kanten. Dat past bij mij. Arbeidsvraagstukken vragen om een oplossing, je gaat liever niet naar de rechtbank. Daar wordt echt niemand gelukkiger van.” Naast advocaat en mediator is Monique ook nog toezichthouder bij stichting SEIN en regiovoorzitter Zuid-Holland van D66.

Het is beter zo

“Best druk, maar ik kan goed focussen. Nu ben ik helemaal bij dit gesprek, denk ik nergens anders aan. Straks schakel ik weer naar een volgend project. Jij nog koffie, dan kijk ik even snel op mijn telefoon.” Ondanks haar eerdere uitspraak is Monique even afgeleid. Haar schoonmoeder is overleden, vrijdag is de uitvaart. “Ze was 86 en wilde haar bed niet meer uitkomen, vond het mooi geweest. Geen euthanasie, ze is langzaam ingeslapen. Het is beter zo, maar het is natuurlijk een aangrijpende gebeurtenis...” De koffie staat op tafel, Monique schakelt terug naar FrankfortSluis.

Els Borst en nu Sigrid Kaag

“We willen ons kantoor verder uitbouwen, met mooie klanten in de regio. We zijn minstens zo goed én dichterbij dan onze Amsterdamse collega's. Die concurrentie gaan we graag aan.” Ontspannen? “Dat doe ik in het theater of de schouwburg, zeker twee keer per maand.” Politieke ambities? “Ik vind het belangrijk om als bestuurder een bijdrage te leveren aan de partij die rechtvaardigheid en de bescherming van de grondrechten als kernwaarden heeft, met mensen die politiek zien als een mogelijkheid om met kennis van zaken het verschil te maken, zoals Els Borst en nu Sigrid Kaag.”