Mike Barnhoorn

Hij is het resultaat van een vakantieliefde, een halve Italiaan. Zijn moeder ging 47 jaar geleden met haar ouders naar het Lago Maggiore, daar is 't gebeurd. Een relatie is het nooit geworden, te jong en te ver bij elkaar vandaan. Als baby werd hij door de Nederlandse man van zijn moeder geadopteerd. Die relatie hield geen stand, maar Mike heeft nog wel zijn achternaam.

Naar het land van zijn vader

Op z'n eenentwintigste verjaardag heeft zijn moeder hem de waarheid verteld en kort daarna is Mike naar het land van zijn vader gegaan. Daar heeft hij 8 jaar gewoond en gewerkt. Bij het bedrijf van zijn vader, in de toeristenindustrie. Een fantastische tijd en heel Italië gezien. Toch bleef Nederland lonken. “Hier heb ik mijn moeder én de vrienden waar ik als kleine jongen mee heb geknikkerd, die miste ik.”

De score en de recensies

Mike kwam terug en is nu de eigenaar van Café Tappelino en Ristorante da Mike, in Bennebroek en naast elkaar. Het café bestaat sinds 1943 en is precies wat je van een bruine kroeg verwacht. In het restaurant is Mike de chef-kok. Dat heeft hij ook in Italië geleerd. De score en de recensies op Iens.nl zeggen genoeg.

Vakanties naar Italië

Hij staat vier avonden per week achter het fornuis en daarna staat Mike achter de tap in zijn café. Lange dagen, van 's ochtends 11.00 uur tot diep in de nacht. Van donderdag t/m zondag, de andere dagen besteedt hij aan een nieuwe activiteit. Mike verzorgt vakanties naar Italië. Online, maar met de service en klantgerichtheid van een old school reisbureau.

Ik ken Giorgio, de eigenaar

“Venetië duur? Niet als je parkeert buiten de stad en het pontje neemt. En eten doe je in dat restaurantje achteraf. Ik ken Giorgio, de eigenaar.” Skiën? Bardonecchia is van december tot eind maart sneeuwzeker, maar de hellingen liggen in de schaduw. Dan kan je beter een dal verder gaan en een kamer boeken bij Hotel Rio Envers.” Die informatie heeft Mike van iedere stad en streek waar hij in Italië is geweest.

Samen met zijn vader

Met die kennis en ervaring verzorgt Mike reizen. Samen met zijn vader, die ging van miljonair naar ridder te voet. Door 9/11 en de crisis stortte zijn reisorganisatie met wereldwijde activiteiten volledig in. Toeristen bleven liever thuis. Zijn vader probeerde de zaak te redden en ging daarbij soms over de rand. De staat spande een rechtszaak tegen hem aan en hij raakte alles kwijt, behalve zijn zoon. Die spreekt hij iedere dag, via e-mail en Skype.