Michiel Peeters

“Ik ben benaderd door een headhunter. Mijn voicemail werd regelmatig ingesproken en op een gegeven moment ben ik het gesprek aangegaan. Mijn eerste vraag was, wat moet ik dan bij JAN©? Bij Ernst & Young speel ik Champions League en bij JAN©... Hij wist me ervan te overtuigen dat die vergelijking niet opging. Nu, twee jaar later, kan ik hem alleen maar gelijk geven. JAN© is een andere tak van sport. Ik sta echt als reismaat naast een ondernemer. Dat directe, daar geniet ik van.”

de hele wereld gezien

Na de HEAO is Michiel in 2000 begonnen bij Ernst & Young. “Vier dagen werken en vrijdag naar de universiteit in Amsterdam. “In 2006 studeerde ik af als registeraccountant en de jaren daarna heb ik de hele wereld gezien. Leuk en waanzinnig interessant, maar altijd onderweg. Japan, Singapore, Jakarta, Amerika, enz. Ik zat in een partnertraject en de portefeuille die ik zou overnemen was ook internationaal. Het reizen zou dus alleen maar meer worden. Dan ga je twijfelen, wil ik dat...”

waar slaap je slecht van?

In 2017 heeft Michiel de overstap gemaakt naar JAN©. “Met partnerambities, die heb ik meteen tijdens het eerste gesprek uitgesproken. Na een jaar wennen aan elkaar zijn we nu bezig om dat formeel te regelen. Mijn leven is totaal veranderd. Natuurlijk heb ik getwijfeld, maar ik ben naast mijn werk als accountant nu echt aan het ondernemen. Erg leuk. Acquisitiegesprekken voeren, netwerkbijeenkomsten bezoeken. In gesprek met ondernemers. Hoe kan ik je helpen, waar slaap je slecht van?”

een graad warmer

Wonen doet Michiel in Heerhugowaard. “Eind 2017 hebben we een kavel gekocht en september 2018 was het klaar. Ze zeggen weleens dat je je eerste huis voor je vijand moet bouwen, maar bij ons is het wonderbaarlijk goed gegaan. Geen gasaansluiting maar een warmtepomp, zonnepanelen en goed geïsoleerd. Als je een kaars aansteekt is het meteen een graad warmer. Een investering in duurzaamheid die ons geld oplevert.”

ontbijten en hupsakee

“Mijn vrouw werkt bij Provincie Noord-Holland. Een uitdagende functie, secretaris bij de Sectie Beleid. Samen hebben we twee jonge meiden. Veel geregel, maar leuk! Ik breng de kinderen naar school. Aankleden, samen ontbijten en hupsakee. Nog even mee de klas in, en dan begint mijn werkdag. Ja, ik ben blij met mijn keuze voor JAN©. We kijken met lef naar de toekomst, hebben een eigen cultuur. Klantgericht en sportief. Deze zomer gaan we zwemmen in open water, van Groningen naar Soest. En we gaan de Mont Ventoux beklimmen, ik kijk er naar uit.”