Martijn van Royen

“Nee, ik ben niet bij de opleiding betrokken. Wel bij de rollenspellen. Een lastige klant spelen bijvoorbeeld, erg leuk. Als ik nog een ongeluk krijg wil ik misschien acteur worden...” Martijn studeerde psychologie in Leiden, werkte als assessment psycholoog en later als HR-medewerker bij Douwe Egberts. In die periode werd hij met 90 km per uur aangereden. “Lopend, bij het oversteken via een zebrapad. Zwaargewond, met o.a. een hersentrauma op meerdere plaatsen. Twee weken IC en vervolgens revalideren.”

wat wil ik met m'n leven

“Daarna ben ik te snel weer aan 't werk gegaan, dat ging voor geen meter. Fysieke klachten en concentratieproblemen.” Martijn nam ontslag en heeft zich een paar weken teruggetrokken in Brabant. “Tot rust komen en nadenken, wat wil ik met m'n leven?” De conclusie: iets met online marketing en mensen. Na een korte zoektocht kwam Martijn terecht bij online marketingbureau DBOM en drie jaar geleden startte hij Online Koplopers. “Een detacheringsbureau en zelfstandig onderdeel van de Endeavour Group.”

daar selecteren we op

“Wij leiden young professionals op tot online marketeers en detacheren hen tegen een vriendelijk uurtarief bij onze opdrachtgevers. Ze leren het vak van onze professionals en brengen daarna het geleerde in de praktijk, met onze professionals als back-up. Op dit moment hebben we 15 mensen in vaste dienst, waarvan 12 gedetacheerd. Hbo werk- en denkniveau, enige kennis van online marketing en een gezonde dosis eigenwijsheid, lef en ondernemerschap. Daar selecteren we op, met assessments en rollenspellen.”

prima, dat is ons model

Online marketing, mensen én ondernemen. Martijn heeft zijn plek gevonden. In een zwart T-shirt van Lubach met de tekst IK, GELOOF, IN, JOU, EN, MIJ, zit hij op z'n praatstoel. Online Koplopers is zijn kindje, daar is hij trots op. “Mensen komen hier werken, leren het vak en bouwen een mooi CV op. Na gemiddeld drie jaar zijn ze klaar voor een volgende stap als online marketeer. Prima, dat is ons model.” Het enthousiasme van Martijn werkt aanstekelijk, bij opdrachtgevers en intern.

nog maar net begonnen

“Online Koplopers is als opleider en detacheerder een buitenbeentje in de Endeavour Group, dat geldt ook voor mij als mens. Een psycholoog tussen de marketeers, toch is het mijn wereldje. De commerciële drive om als ondernemer succesvol te zijn is heel sterk. Het contact met andere ondernemers in de groep houdt me scherp. Dromen? Ik ben 34 en nog maar net begonnen met ondernemen. Doorgroeien, meer mensen, specialisten opleiden, geld verdienen. En een gezin met kinderen. Als ik eierstokken zou hebben dan zouden ze nu klapperen.”