Marjan de Mönnink

“Bitchie? Ik vind mezelf juist vreselijk lief.” Ze lacht er uitbundig bij, toch staat Marjan ook bekend als een advocaat met haar op de tanden. Zelf ziet ze dat anders. “Duidelijk, dat wel. Ik draai er niet omheen.” Ze wilde dierenarts worden, maar voor die studie werd Marjan drie keer uitgeloot. Dan maar rechten, dacht ze meer dan 30 jaar geleden. Familierecht en arbeidsrecht, daar heeft ze zich in gespecialiseerd. “Het is allebei mensenrecht en mensen vind ik leuk, dus...”

Het was kiezen

Tot eind vorig jaar was ze partner bij Muller & Partners Advocaten. Nu heeft Marjan een niche-kantoor met Marry Kelderman, voormalig kantoorgenoot en gespecialiseerd in dezelfde rechtsgebieden: Arbeid en Familie. “Het was kiezen: Als full-service advocatenkantoor met vier maten doorgroeien door te fuseren of kleiner groeien en opsplitsen in twee niche-kantoren. Het is het laatste geworden. Met M Advocatuur & Mediation zijn we een niche-kantoor in de markt. Herkenbaar, qua rechtsgebieden én qua aanpak.”

Rotterdamse mentaliteit

Ervaring en een duidelijke werkwijze, recht door zee. Het aanpakken heeft Marjan al jong geleerd. “ik ben opgegroeid in Rotterdam. Mijn moeder had een dansschool en mijn vader een taxibedrijf. Met één medewerker, de rest deed ie zelf.” Het ondernemen is Marjan met de paplepel ingegoten. “We hadden het goed thuis, maar daar werd door m'n ouders ook hard voor gewerkt.” Met die Rotterdamse mentaliteit heeft Marjan tijdens haar studie een leuk centje bijverdiend.

Never a dull moment

Ze vertelt smakelijk over die periode en lacht bij de herinneringen. Dat vrolijke en het ondernemende is wat haar als advocaat onderscheidend maakt. Never a dull moment als je met Marjan te maken krijgt. “Mediator ben ik alleen in familierecht. Echtscheidingen, voor mensen die hun zaken goed en netjes geregeld willen hebben. Advocaat ben ik in beide rechtsgebieden.”Ze heeft haar werkterrein duidelijk afgebakend en wat Marjan doet is maatwerk. “Je kan tegenwoordig allerlei zaken online regelen. Prima, maar voor juridische zekerheid moet je bij mij zijn.”

Waterdicht, gegarandeerd

“In het arbeidsrecht is er veel veranderd en nog steeds. Bedrijven werken steeds vaker met zzp'ers, maar hoe timmer je dat juridisch dicht. Ook op dat vlak denk ik met ondernemers mee én ik stel de contracten voor ze op. Waterdicht, gegarandeerd.” Marjan houdt zichtbaar van haar vak en is uiterst zelfverzekerd als het over haar werk gaat. “Nog even een paar zaken afhandelen, dan ga ik lekker lunchen in de stad, daar heb ik mijn werktijden op aangepast. Ja, ik heb met het nieuwe kantoor een goede keuze gemaakt!”