Liesbeth Klaver

“Als klein meisje bouwde ik al huizen, van Playmobil en Lego.” Liesbeth woont in Bergen (Noord-Holland) met haar man en drie kinderen. Drie dagen per week rijdt ze naar haar werk in Haarlem, bij Borghouts Makelaars. Daar is ze binnendienstmedewerker. “Heerlijk” zegt ze vrolijk. “Lekker alles regelen voor Nico, Mayke en Michel.” Sinds januari 2018, maar ze werkt al haar hele leven in de makelaardij. Na de Hbo Vastgoed begon ze als assistent makelaar in de IJmond.

Keek op de week

“Leuk, maar ik was altijd onderweg. Daarna heb ik een aantal jaar bij Ahold gewerkt, op de afdeling vastgoed. Door het nieuwe werken - met flexibele werkplekken, thuiswerken, enz. - sprak ik mijn collega's één keer per week, tijdens een overleg. Dat werd keek op de week genoemd. Met cake van..., inderdaad :-), Albert Heijn. De boodschap was: het maakt ons niet uit waar en wanneer je je werk doet, als het maar gebeurt, en goed.”

Neus in de boter

Veel geleerd, maar Liesbeth miste het werken in teamverband, de gezelligheid van collega's en het contact met mensen die een huis willen kopen of verkopen. Dat heeft ze bij Borghouts Makelaars weer gevonden. “Ik viel met m'n neus in de boter, met een bedrijfsuitje naar Portugal. Door Mayke georganiseerd, dat kan je wel aan haar overlaten! Daar, in Porto, heeft ze haar collega's goed leren kennen. “Je praat dan ook over andere zaken dan werk, erg leuk!”

Liever binnen

“Ik deel de binnendienst met Astrid. We werken allebei drie dagen. Een dag samen en de andere dagen schrijven we een verslag voor elkaar, over lopende zaken en over privé. Daarnaast bellen en appen we regelmatig. We zijn verschillend maar kunnen het heel goed met elkaar vinden. Datzelfde geldt voor Mayke, Michel en Nico. Ze lopen de hele dag in en uit, of bellen als ze onderweg zijn. Die dynamiek geeft me energie. Ik blijf liever binnen, autorijden doe ik al genoeg.”

Mountainbiken bij Schoorl

“Ik werk maandag, dinsdag en donderdag. Even weg uit Bergen, ons reservaat. Echt een dorp, iedereen kent elkaar. Supergezellig, maar werken doe ik liever in Haarlem. Een mooie omgeving en anders kom ik nooit voorbij de rotonde. Op woensdag ga ik meestal sporten. Een rondje hardlopen in de duinen of mountainbiken bij Schoorl, met m'n man. Een mooi parcours en 's ochtends vroeg kom je daar zelden iemand tegen. Genieten! En niet verder vertellen, die steile afdaling door mul zand doe ik lopend :-)”