Jordi Bakker

“Ik zeg altijd, ik ben een adviseur die toevallig de opleiding tot accountant heeft gevolgd.” Jordi begon in 1997 als stagiair, bij de voorloper van JAN©. Nu is hij partner en reismaat voor ondernemers. Dat had ook heel anders kunnen lopen. “Begin 2004 zat ik in een partnertraject maar besloot toch mijn ambitie te volgen. Ik wilde zelf ondernemen, voelen hoe het is om een eigen kantoor op te bouwen. Dat heb ik gedaan. In Nieuw-Vennep, met acht mensen in vaste dienst en mooie klanten.”

kantoor en klanten ingebracht

“Die ervaring heeft me een betere adviseur gemaakt voor ondernemers. Toch wist ik bij de start dat ik me later weer aan zou sluiten bij een groter kantoor. Je moet als accountant aan zoveel wet- en regelgeving voldoen, dat red je niet als klein kantoor. Daarom ben ik in 2007 in gesprek gegaan met een aantal partijen. Ook met JAN©, dat voelde goed en ook zakelijk zijn we tot elkaar gekomen. Ik heb mijn kantoor en klanten ingebracht en sinds 2007 ben ik partner bij JAN©.”

winnaar van de pubquiz

“Een mooie club van inmiddels 170 collega's.” Jordi voelt zich thuis bij JAN©, op zijn bureau staat een beker met het opschrift winnaar van de pubquiz 2018. “Niet alleen hoor, dat hebben we als team gedaan.” Samen, dat is hoe het bij JAN© werkt. “Ook bij de partners onderling. We verdelen de taken en kijken naar persoonlijkheid en capaciteiten.” Om die reden doet Jordi geen accountantscontroles meer. “Wel gedaan, maar nu focus ik me op mijn werk als adviseur.”

niet altijd het antwoord

“Een collega doet de accountantscontrole bij mijn klanten, zo kan ik als adviseur en reismaat beter functioneren. Mijn relatie met ondernemers is gebaseerd op vertrouwen. Ze mogen mij altijd bellen als hen iets dwars zit, ook als het probleem zich buiten de accountancy bevindt. HR, marketing, financiering, coaching, juridische vragen. Ik heb niet altijd het antwoord, maar we beschikken bij JAN© over een groot netwerk van specialisten op aanverwante terreinen.”

namens het mkb

“Vraag en antwoord bij elkaar brengen, oplossingen bieden. Met name dat laatste draagt bij aan mijn toegevoegde waarde als adviseur. Dat is ook ervaring, werken aan mezelf en de kennis die ik meebreng. Als adviseur ben je nooit uitgeleerd. We kijken bij JAN© nadrukkelijk of nieuwe medewerkers in dat profiel passen.” Naast partner en adviseur is Jordi lid van de landelijke raad van de jaarverslaggeving. “De raad zet regels voor de jaarrekening van ondernemingen. Ik kijk mee namens het mkb.”