Jolanda van der Maden

“Wat kan ik voor je doen? Welke vragen heb jij, als ondernemer?” Jolanda is partner bij JAN© én manager van het kantoor in - nu nog - Rijnsburg. “September verhuizen we naar een nieuw kantoor in Valkenburg, daar verheug ik me ontzettend op. Alles op één verdieping en in alle opzichten klaar voor de toekomst, technologisch én op het gebied van duurzaamheid. Ik kan bijna niet wachten! Het is qua uitstraling gewoon veel meer JAN©!”

dat moet naar 80%

Jolanda is ambitieus en het nieuwe kantoor gaat haar helpen om die ambities waar te maken. “Nu staan we bij 30% van de ondernemers in Leiden en de Duin & Bollenstreek in de top 3, dat moet naar 80%.”  Terwijl ze dit zegt is Jolanda - Jo voor klanten en collega's - naar het puntje van haar stoel geschoven. “En natuurlijk moeten we dat ook terugzien, in nieuwe klanten en meer omzet.” Het enthousiasme en de gedrevenheid spatten uit haar ogen.

ik ben een teamspeler

Jolanda heeft al jong geleerd voor zichzelf te zorgen, wellicht verklaart dat haar gedrevenheid. Toch doet ze nu alles samen. Met haar man, twee kinderen, collega's en klanten. “Ik ben een teamspeler, vind het leuk om anderen te inspireren. Erg leuk om daar thuis in Nieuw-Vennep met mijn man over te sparren. Hij heeft ook een leidinggevende functie en is net als ik een mensenmens. We delen al dertig jaar alles samen. Ons gezin, motorrijden, hardlopen, en fietsen. Komende zomer gaan we samen met collega's van JAN© de Ventoux beklimmen.”

daar kan ik niet tegen

Haar gedrevenheid ziet ze terug bij ondernemers. “Die hebben dezelfde drive. Erg fijn als ze mij hun vertrouwen geven, een mooier compliment kunnen ze mij niet geven. Mijn klanten en ik, we trekken samen op én ik neem ze werk uit handen. Niet dat ik alles zelf doe, mijn collega's nemen waar mogelijk taken van mij over. Ik wil wel het overzicht houden. Geen verrassingen, daar kan ik niet tegen. Het zijn tenslotte wel mijn klanten.”

een uitdaging geweest

“JAN© heeft mij in alle opzichten gebracht wat ik zocht. Ik krijg de ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Als ondernemer, als manager én als mens. Het was in het begin echt worstelen. De vestiging in Rijnsburg werd door JAN© overgenomen en de mensen die daar werkten waren ineens onderdeel van een groter geheel. Om daar weer een team van te smeden is een uitdaging geweest. Maar nu staan we er, klaar voor de toekomst in ons nieuwe kantoor in Valkenburg.”