Jeanine Helthuis

“Ik ken hier iedereen. Bij naam en hun persoonlijke verhaal, dat vind ik belangrijk en daar doe ik ook mijn best voor.” Jeanine begon haar carrière als eerste vrouwelijke managementtrainee, bij Nedlloyd. Nu is ze algemeen directeur van PC Uitvaart. “Na Nyenrode heb ik bewust de keuze gemaakt. De meeste studenten kozen voor Unilever, Cargill of Procter & Gamble. Ik wilde iets spannends, stoer en internationaal. Bij Nedlloyd werd ik als eerste vrouwelijke expat uitgezonden, naar Duitsland en daarna New York.”

Kleiner dan ik gewend was

“Een geweldige tijd, heel veel geleerd.” Inmiddels is Jeanine een ervaren bestuurder. “Ik heb altijd in de dienstverlening gewerkt, waarbij mensen het verschil maken. Shampoo komt van de lopende band, een geautomatiseerd proces, dat vind ik niet zo interessant. Ik vind het leuk om in een team te werken, met een organisatie onderweg te zijn. PC Uitvaart is een wat kleinere organisatie, kleiner dan ik gewend was. De veelzijdigheid én de omvang maakt het voor mij als bestuurder zo leuk en interessant.”

De lat ligt hoog

“Met crematoria, uitvaartverzorging, verzekering en deposito sparen bieden we een totaalpakket. Dat maakt PC tot een dynamische organisatie. En de lat ligt hoog, we mogen geen fouten maken. We zijn de hele dag bezig om voor anderen mooie herinneringen te maken.” Jeanine heeft eerder als bestuurder in de uitvaartbranche gewerkt en volgde toen de opleiding tot uitvaartverzorger. “Om mee te kunnen praten en te weten wat mijn collega's dagelijks meemaken.” 

Een klantgerichte organisatie

“Wat we doen, moeten we echt goed doen. Slechts 10% van de uitvaarten die wij doen is voor mensen die ook bij ons verzekerd zijn. De overige 90% van de uitvaarten verzorgen we voor mensen die echt bewust voor PC Uitvaart kiezen. Dat zorgt ervoor dat we nooit gemakzuchtig mogen worden en scherp in de gaten moeten houden waar mensen om vragen. Ja, PC Uitvaart is echt een klantgerichte organisatie.” Jeanine vertelt met vuur, hiervoor rijdt ze iedere dag met plezier van Bennekom naar Amsterdam en terug.

Geen Mieke Telkamp!

Voor hoelang? “Geen idee, zolang ik als bestuurder van toegevoegde waarde ben. De wereld verandert en de uitvaartbranche verandert mee. Met PC Uitvaart moeten we de juiste keuzes maken, dat aspect maakt mijn huidige functie waanzinnig interessant. Ik vind het leuk om die weg te zoeken. Er moet richting in zitten en die richting is wel omhoog!” Haar eigen uitvaart? Daar wil Jeanine nog niet teveel over nadenken. “Geen Mieke Telkamp!” zegt ze met een vrolijke lach op haar gezicht.