JAN© Accountants en Adviseurs

Mensen maken het verschil, ook bij JAN© Accountants en Adviseurs. Dit zijn de verhalen in 400 woorden van Wim Zagt, Jolanda van der Maden, Camiel Lokkerbol, Paul van Ravenzwaaij, Nico Perdaan, Andrea van der Giezen, Michiel Peeters, Jordi Bakker en Pieter Mul.

Michiel Peeters

10-10-2019

“Ik ben benaderd door een headhunter. Mijn voicemail werd regelmatig ingesproken en op een gegeven moment ben ik het gesprek aangegaan. Mijn eerste vraag was, wat moet ik dan bij JAN©? Bij Ernst & Young speel ik Champions League en bij JAN©... Hij wist me ervan te overtuigen dat die vergelijking niet opging. Nu, twee jaar later, kan ik hem alleen maar gelijk geven. JAN© is een andere tak van sport. Ik sta echt als reismaat naast een ondernemer. Dat directe, daar geniet ik van.”

Lees verder

Jordi Bakker

10-10-2019

“Ik zeg altijd, ik ben een adviseur die toevallig de opleiding tot accountant heeft gevolgd.” Jordi begon in 1997 als stagiair, bij de voorloper van JAN©. Nu is hij partner en reismaat voor ondernemers. Dat had ook heel anders kunnen lopen. “Begin 2004 zat ik in een partnertraject maar besloot toch mijn ambitie te volgen. Ik wilde zelf ondernemen, voelen hoe het is om een eigen kantoor op te bouwen. Dat heb ik gedaan. In Nieuw-Vennep, met acht mensen in vaste dienst en mooie klanten.”

Lees verder

Wim Zagt

06-08-2019

“Ik kom uit een familie van veehandelaren, met een eigen boerderij. Op m'n achtste wist ik het al, dit is niet mijn leven. Hard werken en geen dag vrij. Dus ben ik m'n best gaan doen op school. Eerst VWO en daarna HEAO, commerciële economie.” Inmiddels is Wim 53 en al jaren partner bij JAN©. “Ik wilde eigenlijk makelaar worden, maar eind jaren '80 was het crisis en ik kon geen werk vinden. Daarom heb ik na school een jaar voor mijn broer gewerkt.”

Lees verder

Paul van Ravenzwaaij

01-08-2019

“Leuk dat je al die energie in je onderneming stopt, maar als je morgen van de steiger valt en overlijdt moet je vrouw het huis uit. Is dat wat je wil en hoe kunnen we dat oplossen... Of je hebt een ondernemer die zijn bedrijf heeft verkocht. Die heeft dan een prachtige zak geld. Maar wat doe je daarmee, hoe zorg je ervoor dat die zak geld ook op de lange termijn voor een goed pensioen zorgt... In beide gevallen geef ik mijn klanten een onafhankelijk advies.”

Lees verder

Jolanda van der Maden

01-08-2019

“Wat kan ik voor je doen? Welke vragen heb jij, als ondernemer?” Jolanda is partner bij JAN© én manager van het kantoor in - nu nog - Rijnsburg. “September verhuizen we naar een nieuw kantoor in Valkenburg, daar verheug ik me ontzettend op. Alles op één verdieping en in alle opzichten klaar voor de toekomst, technologisch én op het gebied van duurzaamheid. Ik kan bijna niet wachten! Het is qua uitstraling gewoon veel meer JAN©!”

Lees verder

Camiel Lokkerbol

01-08-2019

“We kwamen in een paradijs voor ons gevoel, twee jongens en achttien meisjes.” Camiel was vijftien en werd door zijn vader naar een dansschool gestuurd, ga nou gewoon een keer kijken. Hij ging, samen met een vriend, en bleek talent te hebben. Met zijn danspartner Anna is hij zelfs een aantal keer Nederlands Kampioen geweest. “Een geweldige tijd.” Nu is Camiel fiscalist, al acht jaar de jongste partner bij JAN©, getrouwd met Christa én vader van twee kinderen.

Lees verder

Pieter Mul

12-06-2019

“Ik luisterde op donderdagavond altijd naar de Ferry Maat's Soul Show. Daar hoorde je nummers voordat ze in de Top 40 verschenen. Het was voor mij de kick om de nummers met hit potentie eruit te kiezen. Die draaide ik dan op zaterdagavond als DJ. Muziek was mijn leven!” Dat was toen. Nu is Pieter de algemeen directeur van JAN©. “Een wereldbaan, maar de liefde voor muziek is gebleven. Afgelopen jaren ben ik naar optredens van Paul Kalkbrenner, Elbow, Fink, Snow Patrol en TWENTY ØNE PILØTS geweest. Ook luister ik bijna dagelijks naar SLAM FM en Sublime.”

Lees verder

Andrea van der Giezen

12-06-2019

“Mijn vader was aannemer en m'n moeder deed de boekhouding. Bij ons aan de keukentafel werd altijd over de zaak gesproken, ondernemen is ons met de paplepel ingegoten” Haar zus heeft een restaurant en Andrea is partner bij JAN©, leidt de vestiging in Purmerend en afgelopen januari werd ze lid van het bestuur. “Ik heb op jonge leeftijd heel bewust gekozen, kunstgeschiedenis of bedrijfsadvisering.”

Lees verder

Nico Perdaan

11-06-2019

“Op school - zeker in m'n puberteit - was ik een boefje, een lastpak. Ik heb het weleens geanalyseerd, mijn klasgenoten op het stoeltje naast mij bleven allemaal zitten.” Die prestatiecurve heeft Nico inmiddels grondig bijgesteld. “Bij JAN© zijn we het reismaatje voor dga's en ondernemers. We helpen ze verder.” Hoe? Daar heeft Nico goed over nagedacht. “Ik kon makkelijk leren en in 5 VWO wist ik 't zeker: de cijfertjes, daar ligt mijn toekomst.”

Lees verder