Pieter Stigter

“Ik ben eigenlijk een zij-instromer. Na mijn middelbare school heb ik aan Hogeschool Inhollland in Diemen marketing en communicatie gestudeerd. Dat ging mij makkelijk af. Daarnaast was ik vrijwilliger en bestuurslid van De Kooi, het studentencafé. Een geweldige tijd en heel veel geleerd.” Na zijn studie heeft Pieter toch een andere richting gekozen. Luchtverkeersleider, dat moest het worden. Tijdens de opleiding kwam hij tot de laatste dertig en werd toen afgewezen. “Anders had ik op Schiphol in een toren gezeten.”

Lees verder

Ad Hendriksen

“Ik ben er eigenlijk al uit.” In 2012 werd Ad voorzitter van Rijnsburgse Boys. Tot die tijd was hij partner bij JAN© Accountants en Adviseurs. “Een van de grondleggers. Ik heb m'n hele leven snoeihard gewerkt. Op m'n 28ste was ik partner bij PWC en in 1998 maakte ik de overstap naar wat nu JAN© heet. De naam van ons kantoor bestond uit drie achternamen. Niet handig voor onze telefoniste én het sloot niet aan bij onze groeiambities.”

Lees verder

Paul Dinkgreve

“Je moet het verleden niet voor je neerzetten, dat geeft je beperkingen bij het functioneren in de toekomst. Dus dat moet je vooral achter je laten, alleen dat meepakken waar je van hebt geleerd.” Paul is registeraccountant, medeoprichter van JAN©, sinds juli 2014 lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland én inmiddels bijna 12 jaar bestuursvoorzitter van de SRA. Als voorzitter van de SRA is Paul ook lid van de stuurgroep van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en gesprekspartner voor ministeries.

Lees verder

Geert Hoedjes

“Nee joh, er wonen hooguit 2.500 á 3.000 mensen. Heerlijk wonen.” Geert werd geboren in Waarland en is er enkele jaren geleden - met zijn vrouw en inmiddels twee dochters - teruggekeerd. Werken doet hij nu zo'n 10 jaar bij JAN©, als adviseur en manager van het team Fusies & Overnames. Een veelzijdige baan waarbij zijn West-Friese mentaliteit hem goed van pas komt. “Ik ben echt een diesel. Mavo, Mbo, Hbo en toen naar de universiteit.”

Lees verder

Ognjen Soldat

“Als je senior belastingadviseurs aangiftes laat doen, dan worden die te duur. Zij moeten klanten adviseren, kijken naar de toekomst en geld besparen. Als een goed belastingadvies 10.000 euro oplevert dan hoor je een klant niet klagen over onze factuur.” Ognjen (1983) is manager van de fiscale afdeling bij JAN© in Purmerend. Hij werd geboren in Bosnië en kwam tijdens de burgeroorlog op 10-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Bosnië mist hij niet, zijn familie wel.

Lees verder

Harry Bontje

 “Af en toe een festival. Defqon, Decibel, even lekker uit m'n dak gaan. Pilletjes? Daar doe ik niet aan, ik heb geen behoefte aan die gekkigheid in mijn leven.” Harry werkt nu zo'n 10 jaar voor JAN©, het laatste jaar vooral in Zwanenburg. Daarvoor in Weesp, vier dagen werken en één dag studeren. Aan Nyenrode, een studie van acht jaar. “Werken en studeren, de perfecte combinatie. Wat ik leerde kon ik meteen in de praktijk brengen.” Sinds twee jaar is hij afgestudeerd registeraccountant.

Lees verder

Elizabeth Ilik

“De schilderijen? Die staan nu in de garage. We zijn net verhuisd en mijn man wilde even geen gaatjes in onze mooie witte muren.” Elizabeth is manager van de juridische afdeling bij JAN©. Inmiddels bijna 10 jaar. Daarvoor woonde ze drie jaar in Amerika en handelde daar samen met twee vriendinnen in schilderijen. “Ik werkte in Nederland als advocaat en mijn man kreeg een baan aangeboden in Amerika. We hadden drie jonge kinderen en dachten, we doen het gewoon.”

Lees verder

Jordi Bakker

“Ik zeg altijd, ik ben een adviseur die toevallig de opleiding tot accountant heeft gevolgd.” Jordi begon in 1997 als stagiair, bij de voorloper van JAN©. Nu is hij partner en reismaat voor ondernemers. Dat had ook heel anders kunnen lopen. “Begin 2004 zat ik in een partnertraject maar besloot toch mijn ambitie te volgen. Ik wilde zelf ondernemen, voelen hoe het is om een eigen kantoor op te bouwen. Dat heb ik gedaan. In Nieuw-Vennep, met acht mensen in vaste dienst en mooie klanten.”

Lees verder

Wim Zagt

“Ik kom uit een familie van veehandelaren, met een eigen boerderij. Op m'n achtste wist ik het al, dit is niet mijn leven. Hard werken en geen dag vrij. Dus ben ik m'n best gaan doen op school. Eerst VWO en daarna HEAO, commerciële economie.” Inmiddels is Wim 53 en al jaren partner bij JAN©. “Ik wilde eigenlijk makelaar worden, maar eind jaren '80 was het crisis en ik kon geen werk vinden. Daarom heb ik na school een jaar voor mijn broer gewerkt.”

Lees verder

Jolanda van der Maden

“Wat kan ik voor je doen? Welke vragen heb jij, als ondernemer?” Jolanda is partner bij JAN© én manager van het kantoor in - nu nog - Rijnsburg. “September verhuizen we naar een nieuw kantoor in Valkenburg, daar verheug ik me ontzettend op. Alles op één verdieping en in alle opzichten klaar voor de toekomst, technologisch én op het gebied van duurzaamheid. Ik kan bijna niet wachten! Het is qua uitstraling gewoon veel meer JAN©!”

Lees verder

Camiel Lokkerbol

“We kwamen in een paradijs voor ons gevoel, twee jongens en achttien meisjes.” Camiel was vijftien en werd door zijn vader naar een dansschool gestuurd, ga nou gewoon een keer kijken. Hij ging, samen met een vriend, en bleek talent te hebben. Met zijn danspartner Anna is hij zelfs een aantal keer Nederlands Kampioen geweest. “Een geweldige tijd.” Nu is Camiel fiscalist, al acht jaar de jongste partner bij JAN©, getrouwd met Christa én vader van twee kinderen.

Lees verder

Pieter Mul

“Ik luisterde op donderdagavond altijd naar de Ferry Maat's Soul Show. Daar hoorde je nummers voordat ze in de Top 40 verschenen. Het was voor mij de kick om de nummers met hit potentie eruit te kiezen. Die draaide ik dan op zaterdagavond als DJ. Muziek was mijn leven!” Dat was toen. Nu is Pieter de algemeen directeur van JAN©. “Een wereldbaan, maar de liefde voor muziek is gebleven. Afgelopen jaren ben ik naar optredens van Paul Kalkbrenner, Elbow, Fink, Snow Patrol en TWENTY ØNE PILØTS geweest. Ook luister ik bijna dagelijks naar SLAM FM en Sublime.”

Lees verder

Andrea van der Giezen

“Mijn vader was aannemer en m'n moeder deed de boekhouding. Bij ons aan de keukentafel werd altijd over de zaak gesproken, ondernemen is ons met de paplepel ingegoten” Haar zus heeft een restaurant en Andrea is partner bij JAN©, leidt de vestiging in Purmerend en afgelopen januari werd ze lid van het bestuur. “Ik heb op jonge leeftijd heel bewust gekozen, kunstgeschiedenis of bedrijfsadvisering.”

Lees verder

Nico Perdaan

“Op school - zeker in m'n puberteit - was ik een boefje, een lastpak. Ik heb het weleens geanalyseerd, mijn klasgenoten op het stoeltje naast mij bleven allemaal zitten.” Die prestatiecurve heeft Nico inmiddels grondig bijgesteld. “Bij JAN© zijn we het reismaatje voor dga's en ondernemers. We helpen ze verder.” Hoe? Daar heeft Nico goed over nagedacht. “Ik kon makkelijk leren en in 5 VWO wist ik 't zeker: de cijfertjes, daar ligt mijn toekomst.”

Lees verder