Jan Glas

Per Gezicht, omdat over jezelf schrijven lastig is en voor mij een feestje om te doen. Mijn naam is Jan Glas. Zomer 1994 ben ik als een blok gevallen voor internet. Sinds die tijd heb ik als zelfstandig marketeer gewerkt, eerst als conceptontwikkelaar en later als adviseur.

Dat kan 't niet zijn

“Wat zou m'n vader hiervan hebben gevonden?” dacht ik zomer 2014 op de weg terug van weer een adviesgesprek. Het antwoord wist ik direct, mijn vader - een echte ambachtsman met twee rechterhanden - zou het niet begrijpen. “Je geld verdienen met alleen maar praten, dat kan 't niet zijn.” En ja, ik was 't roerend met hem eens. Ik ben zelf ook een maker, in m'n hart altijd geweest.

Over mensen, want zij maken het verschil

Maken dus, maar wat? Dat is schrijven geworden. De uitspraak “ja, maar jij kan schrijven!” van een goede vriend en communicatiespecialist heeft de doorslag gegeven. Mijn naam is Jan Glas en ik schrijf. Heel graag over mensen, want zij maken het verschil. 

Storytelling in marketingjargon

Om dat zichtbaar te maken ben ik begin 2018 gestart met Per Gezicht. Daarnaast schrijf ik freelance. Voor opdrachtgevers die geloven in de kracht van verhalen, storytelling in marketingjargon.