Inge van Gansewinkel

“Het beeld dat mensen van ambtenaren hebben, daar kan wat mij betreft echt een hele dikke streep door. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt als in mijn huidige baan.” Sinds april 2018 werkt Inge als Beleids- en accountmedewerker Economie en Toerisme voor Haarlem en Zandvoort. “Een geweldige baan.” Haar carrièreverloop is allesbehalve een rechte lijn, toch voelt waar ze nu is als thuiskomen.

Een flesje olijfolie

“Na mijn studies Vrijetijdsmanagement en Beleids- en Organisatiewetenschappen ben ik als adviseur gaan werken voor LAgroup, exact in het verlengde van wat ik had geleerd. Keizer Culinair was een uitstapje. Ik hield heel erg van koken, had een eigen foodblog en dacht laat ik het eens in de culinaire wereld proberen. Ik solliciteerde naar een marketingfunctie en om indruk te maken stuurde ik een flesje olijfolie, met daarop een QR code naar m'n online sollicitatiebrief.”

Echt ondernemen!

Inge werd aangenomen en na een jaar vroeg de eigenaresse of ze het bedrijf wilde gaan leiden, als commercieel directeur. “Ik was net bevallen van m'n eerste en dacht nu even niet.” Toch liet ze zich verleiden en heeft vier jaar in die functie gewerkt. “Een geweldige tijd. Heel veel vrijheid en iedere dag was anders. Echt ondernemen!” Haar overstap naar de gemeente kwam voor collega's, familie en vrienden dan ook als een totale verrassing. Niet voor Inge, ze heeft er goed over nagedacht.

Terug naar de inhoud

“Als directeur had ik de volledige verantwoording, m'n relatie met collega's was anders en na vier jaar werd ik niet meer uitgedaagd. Ik wilde terug naar de inhoud, naar wat ik tijdens mijn studie had geleerd. In mijn huidige functie kan ik mijn kennis én mijn ervaring als ondernemer helemaal kwijt. Wat ik doe is vooral projectmatig en oplossingsgericht. De kermis aan de Zaanenlaan, verruiming van de winkeltijden, ontwikkelzone Zuidwest,  het standplaatsenbeleid, bewegwijzering en leegstandsbeleid in Zandvoort.”

Samen met collega's!

“Mijn bijdrage is afhankelijk van de status van een project. Het begint met onderzoeken en analyseren, de situatie in kaart brengen en daar beleid op afstemmen. Bij een commercieel bedrijf ga je in de aanval, bij de gemeente moet je zorgen voor draagvlak en rugdekking. Dat spel is enorm interessant. Ook het verschil tussen Haarlem en Zandvoort. Op woensdag fiets ik via het Visscherspad naar een andere wereld. Daar in Zandvoort zijn de lijntjes korter, draait bijna alles om toerisme en Haarlem is een grote stad. Erg leuk om voor beiden te mogen werken, samen met collega's!”