Harry Bontje

 “Af en toe een festival. Defqon, Decibel, even lekker uit m'n dak gaan. Pilletjes? Daar doe ik niet aan, ik heb geen behoefte aan die gekkigheid in mijn leven.” Harry werkt nu zo'n 10 jaar voor JAN©, het laatste jaar vooral in Zwanenburg. Daarvoor in Weesp, vier dagen werken en één dag studeren. Aan Nyenrode, een studie van acht jaar. “Werken en studeren, de perfecte combinatie. Wat ik leerde kon ik meteen in de praktijk brengen.” Sinds twee jaar is hij afgestudeerd registeraccountant.

niet mijn passie

“De eerste jaren bij JAN© deed ik veel administratief werk, op kantoor en bij klanten. Daarna ben ik - ook vanwege mijn studie - meer richting accountantscontrole gegaan, voor klanten een wettelijke verplichting. Interessant en leerzaam, maar niet mijn passie. Het zit al een beetje in het werkwoord: controleren.” Nu, bij JAN© in Zwanenburg, heeft Harry de ruimte om echt van toegevoegde waarde te zijn. “Ik had behoefte aan klanten die je echt kan helpen, die het leuk vinden dat je komt.”

een eigen klantenbestand

“Klanten moeten me zien als iemand die ze onderweg in de auto even kunnen bellen. Ja, dat past ook bij de visie van JAN©. Adviseren, het voelt als een nieuwe stap in mijn carrière.” Harry werkt aan een eigen klantenbestand. Vooral door bestaande klanten over te nemen van partners die afscheid nemen en/of minder gaan werken. “Ik acquireer niet heel actief. Als ik mijn werk goed doe, komen de klanten vanzelf.” Dat vertrouwen heeft Harry in JAN© én in zichzelf.

van een oud vrouwtje

“Ik heb nog geen LinkedIn, dan weten headhunters me te vinden. Ze kunnen zich de moeite besparen want mijn toekomst ligt bij JAN©. En in Vreeland. We hebben daar een vrijstaand huisje in een rustige straat. Gekocht van een oud vrouwtje, ze gunde het ons want wij wilden verbouwen, in plaats van met de sloopkogel erdoorheen. Het voelt echt als thuiskomen. Zeker sinds mei, met die kleine erbij.”

op de dansschool

“Het vaderschap is mooi, ik had geen idee dat het zo bijzonder zou zijn. “Ik heb mijn vrouw ontmoet in Hilversum. Op de dansschool, in 2006. Iedereen ging in die tijd, daar moest je zijn op vrijdagavond. In 2107 zijn we getrouwd en nu zijn we een gezin.” Harry is gelukkig met zijn leven, ook bij JAN©. “De samenwerking met Jordi en mijn andere collega's voelt goed, we opereren echt als team. Wat we doen is toekomstbestendig, voor onze klanten, voor JAN© én voor mij.”