Gido Hiemstra

“Ik ben een koekjesbakker.” Zijn ouders hadden een delicatessenzaak in Santpoort, daar stond Gido al jong achter de toonbank. Na zijn banketbakkersopleiding werkte hij als patissier/chocolatier in een fabriek. “Leuk, maar ik wilde naar buiten toe. Mensen spreken, de wereld zien.” Zo is hij in de media terechtgekomen. “Boten.nl en daarna Funda, ik reed in een prachtige leasebak met leren bekleding en verdiende bakken met geld.” Toen zijn vrouw zwanger raakte van hun eerste keek hij kritisch naar zichzelf.

Een betere versie

“Wil ik dit verhaal straks aan mijn kinderen vertellen?” Het antwoord was nee en Gido is op zoek gegaan naar een betere versie van zichzelf. Die heeft hij na drie jaar zoeken gevonden. Inmiddels is hij al zeven jaar de trotse eigenaar van Cakeparts, een al langer bestaande groothandel in bakartikelen. “Hardware. Bakvormen, uitstekers, enz. In totaal zo'n 1.800 artikelen, geïmporteerd uit het buitenland. Ik verkocht en verkoop aan kleine ondernemers, de betere speciaalzaken.”

Grappig, maar niet WAUW!

“De eerste jaren had ik een fulfilmentmagazijn in Alphen aan den Rijn en was zelf onderweg. Nederland, België en een heel klein beetje Duitsland. Bakproducten verkopen, met detaillisten praten.” Een van hen stelde Gido de vraag of hij ook bakmix verkocht. "Mijn banketbakkershart sloeg aan en heeft niet meer stil gestaan.“ Gido is op zoek gegaan. "Wat is er en hoe kan ik beter zijn dan wat er bij de supermarkt ligt.” Zijn conclusie? “De bestaande bakmixen, grote merken, zijn grappig, maar niet WAUW!.”

Koekjes en taarten

Naar de WAUW! Is Gido op zoek gegaan. “Proeven en experimenteren. Ik heb in die periode een onvoorstelbare hoeveelheid koekjes en taarten gebakken. Mijn gezin, familie en vrienden konden ze niet meer zien.”  Het resultaat? Drie jaar geleden is Gido gestart met Bake Delicious, zijn eigen lijn bakmixen van - daar is iedereen het over eens - uitmuntende kwaliteit. “Het heeft mijn leven veranderd. Daarvoor was ik nog verkoper, nu ben ik specialist en producent.”

Werk in uitvoering

“Met detaillisten en consumenten praat ik over taarten en hoe je die bakt.” Het mengen en verpakken van de bakmixen doet Gido in Haarlem. “Ik heb hier een magazijn en een afvulstation in één. Perfect, alles bij de hand. Iedereen die met Bake Delicious bakt en het recept op de verpakking volgt ervaart de WAUW! Gegarandeerd.” En Gido? Die bezoekt detaillisten, bakt zijn taarten op beurzen en vertelt trots zijn verhaal. Werk in uitvoering, want het kan altijd beter en er komt regelmatig een nieuwe bakmix bij.