Donald Voskuil

06-03-2018

“Ik zag het als een vies bedrijf, maar toen ik iets beter keek veranderde dat beeld snel.” Donald is Manager Regional Affairs in Velsen-Noord, bij Tata Steel. Hij studeerde economie en is toen bij KLM aan de slag gegaan, “Mooi bedrijf, een beetje het Peter Stuyvesant gevoel van die commercials uit de jaren '80 van de vorige eeuw.” Daarna werkte hij voor het Ministerie van Economische Zaken. “Mooi om echt in het hart van de democratie gewerkt te hebben. Leerzaam én goed voor mijn netwerk, maar na zeven jaar was het tijd voor een volgende stap.”

Lees verder

Peter Vosters

05-03-2018

Hij woont in Oerle, tussen Eindhoven en de Belgische grens. Vlakbij Veldhoven, zijn geboorteplaats. Werken doet Peter in Haarlem, als partner bij Cramer Accountants. Hij begon zijn carrière bij Coopers & Lybrand, nu PWC. Dat bracht Peter en zijn vrouw naar het westen, eerst Purmerend en daarna Limmen. In 2014 verhuisden ze terug, naar hun familie en geboortegrond. Samen hebben ze drie kinderen, twee dochters en een zoon. “Een nakomertje, erg leuk.”

Lees verder

Fred Postma

23-02-2018

“Heb ik een keer sjans, is het van een kind.” Een tafel verder kijkt het kind in kwestie - een baby nog - hem onschuldig lachend aan. Fred is de koning van de droge grap, mensen die hem kennen weten dat. In Haarlem zijn dat er veel. Fred werkte de afgelopen negen jaar als centrummanager en daarvoor bij het Haarlems Dagblad, vandaar. Per 1 januari 2018 is hij afgezwaaid, pakt hij het anders aan.

Lees verder

Remco de Boer

19-02-2018

“Ik heb vijf kostuums en ongeveer hetzelfde aantal overhemden, witte. Daar voel ik me prettig in. Geen stropdassen, die knellen.” Remco is partner bij Cramer Accountants en zit lekker in z'n vel. Dat is weleens anders geweest. Zes jaar geleden werd er keelkanker bij hem geconstateerd. Dat heeft de wereld van Remco op z'n kop gezet.

Lees verder

Sjoerd Moll

13-02-2018

Hij speelde in het eerste van FC Castricum, als linksback. “Geen balkunstenaar, maar een fanatieke kuitenbijter. De rechtsbuiten had een slechte aan me, die kwam er echt niet langs!” Voetballen doet Sjoerd niet meer, maar de drive heeft hij nog steeds. Nu als jongste partner bij Cramer Accountants. In Haarlem, aan de Zijlweg. “Een leuke club, ik voel me hier thuis.”

Lees verder

Johan Duijst

12-02-2018

Wordt hier geld verdiend en hoe is het met de hygiëne gesteld? Dat zijn de twee vragen die Johan zichzelf stelt als hij met z'n gezin een restaurant bezoekt. “Beroepsdeformatie” zegt hij met een brede lach op zijn gezicht. Johan werkte dertien jaar in de accountancy, drie jaar als Controller EMEA bij een internationaal ICT bedrijf en nu alweer tien jaar als Manager Finance & Operations bij Uniqcare in Tiel, facilitator op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Lees verder

René Nelis

08-02-2018

“Ik werd uitgeloot voor de studie journalistiek, toen ben ik maar aan 't werk gegaan.” Zo is René bij accountantskantoor Walgemoed terechtgekomen. In Haarlem, aan de Fonteinlaan. Nu is hij partner bij BDO Accountants en verantwoordelijk voor 300 medewerkers, in Haarlem en in Amstelveen. Het is vandaag casual friday, René zit er - in jeans en overhemd - ontspannen bij.

Lees verder

Marija Westerlaken

02-02-2018

“Ik heb net gesport. Pilates. Daar, aan de overkant.” Marija werd geboren op Texel. Haar ouders werkten in het onderwijs, maar zij koos voor de horeca. In Haarlem werkte ze bij Stalker, De Uiver en Café Koops. “Een fantastische tijd!” Leuk, maar geen toekomstperspectief. Daarom studeerde ze naast haar werk Nederlands en maakte zo'n twintig jaar geleden de overstap naar het onderwijs.

Lees verder

Frans Huissen

29-01-2018

Hij is inmiddels zestig maar heeft nog steeds een jongenshart, dat klopt voor het sociale. “Als we het samen doen, dan kan er veel.” Dat is waar Frans Huissen werk van heeft gemaakt. De eerste 14 jaar in dienst van gemeente Haarlemmermeer. Als projectmanager op het terrein van re-integratie, inburgering, armoedebestrijding en sociale vernieuwing heeft hij veel bereikt. Daarna werd Frans directeur van het bekende Haarlemse kringloop en re-integratie bedrijf De Schalm en de beoogde wethouder van GroenLinks.

Lees verder

Constant Lamp

26-01-2018

“Je zit met je armen over elkaar, maar doe het nu eens andersom. Gek he? Dingen anders doen voelt vreemd, maar door het te doen kun je 't wel leren.” Constant is geen psycholoog of psychiater, maar van “mensen beter lullen” heeft hij wel zijn werk gemaakt. Een goede vriend nodigde hem begin 2005 uit voor een introductiecursus NLP. Die uitnodiging sloeg hij eerst af, “dat is toch veel te zweverig voor mij.”

Lees verder

Hans Boot

24-01-2018

Zijn huisnummer is 19zwart, die toevoeging staat in Haarlem voor de begane grond. Met achter de voordeur een werkplek waar iedere creatieveling van droomt. Dat past bij Hans, een in alle opzichten creatieve mastermind, een vrije geest. Hij wilde graag naar de Rietveld Academie maar het geld ontbrak, daarom begon hij als leerling-journalist bij het Haarlems Dagblad. Daar leerde hij het vormgeven in de praktijk, aangevuld met crash courses van Wim Crouwel en andere vormgevers van naam.

Lees verder

Roberto Galanto

22-01-2018

De hiel van de laars, daar komt de Italiaanse singer-songwriter Roberto Galanto vandaan. Nu studeert hij in Den Haag, aan het Koninklijk Conservatorium. Jazz is zijn studierichting, maar Roberto laat zich niet in een hokje plaatsen, dat heeft hij in Italie al meegemaakt. Na de middelbare school volgde hij een opleiding tot operazanger, basbariton om precies te zijn. Na zijn studie is hij daar behoorlijk succesvol in geweest.

Lees verder

Anton Bouman

18-01-2018

“Zeg opa, naar welke school ben jij eigenlijk geweest?” Anton moest als oudste zoon naar het seminarie, in Katwijk. De Latijnse naamvallen dreunt hij nog zonder problemen op. Het seminarie bleek echter niets voor hem. Hij ging naar de LTS en begon daarna als monteur, bij - toen nog - de PTT. Daar heeft Anton ruim 40 jaar later de voordeur achter zich dichtgedaan, als commercieel directeur van zijn KPN.

Lees verder

Michel Dams

17-01-2018

Michel is een marineman. Het is ruim 25 jaar geleden, maar de uitstraling heeft hij nog steeds. Het laatst jaar diende hij op Curaçao, “een tropisch paradijs.” Toen kwam hij terug naar Nijmegen en is nooit meer weggegaan. Dichtbij familie en vrienden, dat is hem veel waard. Op vrijdagavond biljarten met zijn zwager, zonder dat is de week niet compleet. Sinds vorig jaar werkt hij als sales manager bij Uniqcare, in Tiel.

Lees verder

Bob Rebel

16-01-2018

“Silicon Valley, daar had ik graag nog heengegaan” en even droomt hij weg. Begrijpelijk want Bob heeft een mentaliteit die daar - in San Francisco - uitstekend past. Misschien komt dat nog, maar nu is zijn focus volledig gericht op Behouden Huis, het bedrijf dat hij met Pieter-Jan Driessen in 2016 is gestart. Het businessmodel is door Bob bedacht en samen hebben ze het verder uitgewerkt.

Lees verder

Pieter-Jan Driessen

11-01-2018

“Ik hou van stripboeken en woon bij m'n moeder, niet echt een openingszin waar je als 26-jarige bij vrouwen veel mee bereikt.” Pieter-Jan zegt het met een lach en toch was het precies wat hij in 2010 tijdelijk deed. Als taxateur van vastgoed had hij vanuit Londen de hele wereld gezien, een geweldige tijd. Zijn moeder zag hij te weinig, dus die band heeft hij na zijn terugkomst in Nederland stevig aangehaald. Inmiddels woont Pieter-Jan met zijn vriendin en twee kinderen in Amsterdam én hij is mede-eigenaar van Behouden Huis.

Lees verder

Mike Barnhoorn

03-01-2018

Hij is het resultaat van een vakantieliefde, een halve Italiaan. Zijn moeder ging 47 jaar geleden met haar ouders naar het Lago Maggiore, daar is 't gebeurd. Een relatie is het nooit geworden, te jong en te ver bij elkaar vandaan. Als baby werd hij door de Nederlandse man van zijn moeder geadopteerd. Die relatie hield geen stand, maar Mike heeft nog wel zijn achternaam.

Lees verder

Ben Knelange

19-12-2017

“Hé, even kijken hoor.” Zijn hand en ogen gaan naar de menukaart, een stijlvol mapje van kurk. Op de voorkant een chromen plaatje, met daarop gedrukt de naam van het restaurant. “Mooi. Dat doe ik ook, menukaarten maken.” Ben is zijn grafische carrière in '89 begonnen. In Haarlem bij de Nefli, als hulpkracht. De reprofotograaf werd ziek en Ben nam zijn werk over. Tijdelijk, want zijn aandacht ging naar het commerciele. Op aanraden van zijn vader. “Dan heb je altijd werk” adviseerde hij Ben met ervaring en senioriteit.

Lees verder

Ernst-Jan van der Graaf

11-12-2017

“Ik ben een bouwer.” Ernst-Jan komt uit Goirle, de poort naar België in de volksmond. Daar heeft hij z'n hele leven gewoond. Werken doet hij sinds 2014 in Tiel, bij Uniqcare. Als algemeen directeur en zo'n 50 á 60 uur per week. “De rest van de tijd is voor m'n gezin” zegt hij beslist. “Ik zie mensen in mijn omgeving helemaal opgaan in hun werk, 80 uur per week of meer. Dat heb ik nooit gedaan, daar betekenen m'n vrouw en vier kinderen te veel voor.”

Lees verder

Mariëlle Blijboom

22-11-2017

“Artist Manager Roberto Galanto” zag ik staan op haar Linkedinprofiel. Mijn interesse was gewekt, zeker toen ik iets verder naar beneden scrolde. Mariëlle heeft een leven achter zich, in het onderwijs. Daar heeft ze werkelijk van alles gedaan. En nu? “Helemaal niets. Althans, niet in het onderwijs.” Mensen helpen, daarmee vult ze haar bestaan.

Lees verder

Patrick Klooster

16-11-2017

Tijd voor koffie neemt hij niet, Patrick praat aan één stuk door. Over toen en over nu. Toen verklaart zijn gedrevenheid. Hij is in 2011 failliet gegaan, in de steek gelaten door de bank. Hij had een koeriersbedrijf en draaide na een diep dal eindelijk weer zwarte cijfers, maar volgens de bank was zijn achterstand te groot. Binnen 14 dagen de volledige schuld aflossen, of...

Lees verder

Jaap Sluis

08-11-2017

Als beginnend journalist reed Jaap op fiets en brommer door Kennemerland. Op zoek naar nieuws, van Beverwijk tot Uitgeest. Via Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant is hij bij Haarlems Dagblad terechtgekomen, daar heeft Jaap twintig jaar gewerkt. Begin jaren '90 is hij door voormalig collega Udo Buys naar de commerciele kant gehaald. Van hem heeft hij het communicatievak geleerd.

Lees verder

Angela van Dorssen

31-10-2017

Hart en hoofd, die twee brengt ze in balans. Angela is bedrijfskundige en heeft 10 jaar gewerkt bij financiële dienstverlener APG. Haar laatste project, als MT lid van de Incasso afdeling, was de integratie van twee afdelingen begeleiden, de ene in Heerlen en de andere in Amsterdam. Een pittige klus! Die twee totaal verschillende werelden bij elkaar brengen, daar heeft ze veel van geleerd. Kennis die ze gebruikt in haar huidige bestaan.

Lees verder

Renata Jansen

28-10-2017

Ze had geen vooropgezet plan, het oog van de camera heeft Renata gepakt. Eerst als hobby, maar na de basisopleiding fotografie was er geen houden meer aan. De vakopleiding volgde en het werd alleen maar leuker. Ze koos als enige van haar jaar voor de studierichting documentair. “Foto's moeten een verhaal vertellen, bij voorkeur onderdeel van een serie zijn.”

Lees verder

Perry van Beek

23-10-2017

Mister Linkedin. Opgegroeid in Waalre en vanuit het Brabantse is hij de wereld overgegaan. Eerst naar een internaat in Engeland, vervolgens via Groningen naar Duitsland. Als verkaufer heeft Perry in zijn bloedrode Audi 80 heel Europa gezien, “100.00 km per jaar was heel gewoon.” Onderweg eerst bedrijfskeukens en daarna hekwerken verkopen. “Old school selling, prospects uit de Gouden Gids en scheuren maar.”

Lees verder