Carla de Graaf

“Niemand is onmisbaar, maar dat gevoel wil ik wel een beetje hebben.” Carla is managementassistente, van Jorien. “Sinds 10 december. In m'n vorige functie had ik een eigen kamer en kon ik af en toe even achterover leunen, hier is 't echt bikkelen.” Ze heeft 't zich niet makkelijk gemaakt, want naast haar nieuwe functie is Carla medeverantwoordelijk voor de organisatie van de komende verkiezingen. ”In maart en mei, daarna mag een ander het stokje overnemen.”

Lees verder

Hilly Jansen

“Al krijg ik een mes op mijn keel, ik kan niet kiezen.” Hilly werkt twee dagen per week bij de gemeente Zandvoort, de andere drie dagen is ze directeur van het Zandvoorts Museum. “Een prima combinatie.” Voor Hilly, voor het museum én voor de gemeente Zandvoort. “Mijn eigen kunst? Dat staat op een laag pitje, daar heb ik nu geen tijd voor. Soms in het museum. Laatst heb ik voor de expositie 'We gaan naar Zandvoort' een zee op de muur geschilderd.”

Lees verder

Anton Pauw

“De andere sollicitanten? Ja, die zijn ook goed terechtgekomen.” Anton zegt het met een trotse lach op zijn gezicht. De gemeente Haarlem zocht 27 jaar geleden een nieuwe organist, voor het Christian Müller-orgel in de Grote- of St. Bavokerk. Anton solliciteerde, mocht auditie doen en werd aangenomen. "Een baan met aanzien, nog steeds." Bezoekers uit de hele wereld komen naar Haarlem om het orgel te bewonderen. Anton leidt ze rond en vertelt. “Alleen in Engels en Duits.”

Lees verder

Inge van Gansewinkel

“Het beeld dat mensen van ambtenaren hebben, daar kan wat mij betreft echt een hele dikke streep door. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt als in mijn huidige baan.” Sinds april 2018 werkt Inge als Beleids- en accountmedewerker Economie en Toerisme voor Haarlem en Zandvoort. “Een geweldige baan.” Haar carrièreverloop is allesbehalve een rechte lijn, toch voelt waar ze nu is als thuiskomen.

Lees verder

Ruud Meijer

“En, wat vond je van de NV?” Ruud is al zo'n zes jaar betrokken bij de organisatie én de man achter de knoppen tijdens de NV Haarlem, start het door hem gekozen muziekje in als een interview - naar zijn mening en volgens het draaiboek - op z'n einde loopt. Een belangrijke rol op de achtergrond. Ondernemers in de Waarderpolder kennen Ruud vooral als gebiedsverbinder, in dienst van de gemeente Haarlem. Een taak die hij met razend enthousiasme uitvoert.

Lees verder

Christiana van Lammeren

“Ik wilde meer weten over duurzaamheid, klimaatverandering, politieke ecologie en environmental humanities. Daarom ben ik twee jaar geleden begonnen met online behalen van vakken en certificaten bij universiteiten wereldwijd.” Christiana groeide op in Harderwijk. Na de vrije school en het VWO heeft ze gekozen voor Kunstacademie Minerva en vervolgens een carrière als beeldend kunstenaar. Nu heeft ze een werkervaringsplek bij de gemeente Haarlem.

Lees verder

Eline de Jong

“Maar ben je gelukkig?” Ze had altijd een stip aan de horizon, keek sinds haar twaalfde een paar jaar vooruit. “Carrièreplanning, ik had behoefte aan zekerheid.” Nu, als Beleidsmedewerker/accounthouder Duurzaamheid & maatschappelijke innovatie in dienst van de gemeente Haarlem heeft Eline die planning meer ruimte gegeven. Het antwoord op de door haar coach van het persoonlijk ontwikkeltraject gestelde vraag was “ja, absoluut.” Dat was voor Eline een leermoment.

Lees verder

Simea Knip

“Kan om 13.30 ook? Ik moet om uiterlijk 14.30 weer op pad!” Haar agenda wordt grotendeels ingevuld door de gemeente Haarlem, maar straks gaat ze richting Amsterdam. Daar woont Simea, met twee kinderen (2 en 4) en haar vriend. “Er is iets misgegaan met de buitenschoolse opvang van de oudste, dus we moeten een beetje improviseren” zegt ze met een vrolijke lach. Simea deed de Hbo-opleiding architecture & urban planning en studeerde sociologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Lees verder

Femke Tol

“We hebben afgelopen weekend een berg beklommen, in Zwitserland.” Femke heeft daar 3,5 jaar gewoond, in Luzern om precies te zijn. “M'n vriend ging voor zijn werk en ik ging met hem mee. Een mooie tijd, dit weekend was een reünie.” Mei 2016 kwamen ze terug, naar Nederland en Amsterdam, al heel lang haar woonplaats. Sinds begin juni van dit jaar is Femke beleidsadviseur wonen bij de gemeente Haarlem. Op haar lijf geschreven, binnen dat vakgebied heeft ze de afgelopen 20 jaar in verschillende functies ervaring opgedaan. 

Lees verder

Stephan Kooijman

“De productie van je spijkerbroek heeft 7000 liter water vervuild.” Stephan studeerde rechten. Na drie jaar hield hij het voor gezien en ging in Oost-Europa ondernemen, “mensen met geld van mooie dingen voorzien.” Drie hartinfarcten hebben hem een andere kijk op het leven gegeven. “Het gaat om wat je achter laat, dat geldt voor mij en voor ons allemaal.” Stephan vertelt met grote gebaren over waar hij zich nu mee bezighoudt: het stimuleren van de circulaire economie, samen op zoek naar nieuwe businessmodellen.

Lees verder

Ellen van der Vossen

“Over álles wat je ziet is nagedacht, echt niéts gebeurt zomaar.” Ellen maakte begin 2001 de overstap naar werken bij de Gemeente Haarlem, eerst projectmatig en al snel in vaste dienst, op de afdeling communicatie. Anno nu is ze Startup Officer en Teamcoördinator Economie & Toerisme Haarlem/Zandvoort. “Een maand geleden was ik op werkbezoek in Harlem. Fantastisch en veel geleerd! Morgen ga ik naar Zandvoort en woensdag naar Amsterdam voor een bespreking over de Metropoolregio.”

Lees verder