Geert Hoedjes

“Nee joh, er wonen hooguit 2.500 á 3.000 mensen. Heerlijk wonen.” Geert werd geboren in Waarland en is er enkele jaren geleden - met zijn vrouw en inmiddels twee dochters - teruggekeerd. Werken doet hij nu zo'n 10 jaar bij JAN©, als adviseur en manager van het team Fusies & Overnames. Een veelzijdige baan waarbij zijn West-Friese mentaliteit hem goed van pas komt. “Ik ben echt een diesel. Mavo, Mbo, Hbo en toen naar de universiteit.”

meteen verkocht

Dat is Nyenrode geworden. “Getipt door mijn vader, die zei daar moet je eens gaan kijken, Wim Kok heeft daar ook gestudeerd. Ik ben naar de open dag gegaan en was meteen verkocht. Het komt me zeker niet aanwaaien, daarom leg ik de lat graag hoog, dan presteer ik beter.” Daarvoor was Geert bij Nyenrode aan het juiste adres. “Financial management ik moest voor alle vakken minimaal een 7 halen. Dag en nacht in de studieboeken. Wat een stress!”

interpreteren van cijfers

Jaren daarna schrok Geert 's nachts nog regelmatig wakker. “Omdat ik droomde dat ik een examen had de volgende dag. Zo lekker om je dan met een blij gevoel om te kunnen draaien!” Geert studeerde zonder herkansingen af en ging aan 't werk. BDO, Vomar en 10 jaar geleden JAN©. “Vomar was een uitstapje, als controller heb ik daar enorm veel geleerd. Kennis die me bij JAN© nog dagelijks van pas komt, bij het interpreteren van cijfers en bij het gebruik van Excel.”

zaakjes op orde

Geert lacht bij de herinnering, zit bij JAN© beter op zijn plek. “Als adviseur kijk ik vooruit en prognosticeer, dit wordt het ongeveer... De cijfers moeten natuurlijk kloppen, maar we kijken naar de toekomst. Gesprekken voeren, markt verkennen, onderhandelen. Een geweldige baan! Bij en overname of fusie is het zeker in de eerste fase een kwestie van je zaakjes op orde hebben, weten waar je 't over hebt en vertrouwen winnen. Ik ben een mensenmens, dat heb ik leren gebruiken tijdens onderhandelingen.”

de toekomst?

“We hebben nu een aantal fusies en overnames lopen. Om overzicht te houden beginnen we iedere maandag met een overleg en het opstellen van een to-do lijst. Een drukke baan, maar erg leuk en interessant. De toekomst? Die ligt bij JAN© én in Waarland.” Door een zwaar auto-ongeluk enkele jaren geleden is Geert het leven en de mensen in zijn omgeving nog meer gaan waarderen. “We hebben het huis tegenover mijn ouders gekocht en gaan daar nooit meer weg.”