Eric Weijers

Hij leerde het vak bij Makelaar van Wonderen, de vader van zijn eerste vrouw. De teller staat nu op vrouw nummer drie. Caroline, daar blijft hij bij. “Kijk daar hangt ze, ze heeft een bezichtiging.” Eric wijst gelukkig naar haar foto in het etalageraam. Een paar meter verderop zit Jos achter haar computerscherm, zij maakt het team van Spaarneduin Makelaars compleet. “Al 11 jaar en daar komt niemand meer bij. Drie past in de ruimte én de taken zijn prettig verdeeld. De dames doen de bezichtigingen en ik liever niet :)”

Al jaren beëdigd makelaar

Eric studeerde ICT. “Nooit afgestudeerd. Ik wilde geld verdienen en ben aan 't werk gegaan.” Daar heeft hij nooit spijt van gehad. “Alhoewel, het 'ik moet nog afstuderen' heeft nog wel een tijdje in m'n hoofd gezeten.” Nu is Eric al jaren beëdigd makelaar, hij laat zijn makelaarsstafje zien als bewijs. Eric is van de praktische kant: inmeten, fotograferen, filmen, taxeren, enz. “Andere makelaars besteden dat werk uit en ik vind het juist leuk.”

Tas op m'n rug en gaan

Op zijn tafel staan twee camera's en de andere apparatuur zit in z'n tas. “Kijk, dit is een 360 graden camera. Mooi, maar die techniek is eigenlijk alweer ingehaald. Ik stuur m'n foto's nu naar een server in Amerika, daar zetten ze de beelden om naar 3D.” Een gadgetfreak? “Ja, ik ben gek op mooie dingen” zegt Eric en kijkt naar z'n fiets. Matzwart en elektrisch, een sportief model en veilig binnen geparkeerd. “Met een beetje meetrappen haal ik 32 km/uur. Ik ben sneller dan met de auto, tas op m'n rug en gaan.”

Een fantastische sport 

Fietsen doet Eric ook in z'n vrije tijd, zonder motortje en regelmatig in het buitenland. “Een fantastische sport.” Deze zomer staat de Stelvio op zijn lijstje. “Mooi om te doen, ook alles om het fietsen heen. De verzorging en het materiaal. Ik kom minstens drie keer per week in een fietsenzaak. Gewoon even rondkijken en kletsen, bij Bike Sportive en de fietsenzaken hier in de buurt.

Het persoonlijke én de betrokkenheid 

De crisis? Daar heeft Eric zich niet echt zorgen over gemaakt. “Dat was tijdelijk, een golfbeweging. Al duurde deze golf wel erg lang. Een kwestie van aanpassen, Caroline en Jos bleven iets vaker thuis. En taxeren, dat heb ik altijd zelf gedaan. Leuk om te doen en die inkomsten zijn onze basis geweest. Wat ons onderscheidend maakt? Het persoonlijke én de betrokkenheid. We zijn er van begin tot eind bij, doen alles zelf.”