Elizabeth Ilik

“De schilderijen? Die staan nu in de garage. We zijn net verhuisd en mijn man wilde even geen gaatjes in onze mooie witte muren.” Elizabeth is manager van de juridische afdeling bij JAN©. Inmiddels bijna 10 jaar. Daarvoor woonde ze drie jaar in Amerika en handelde daar samen met twee vriendinnen in schilderijen. “Ik werkte in Nederland als advocaat en mijn man kreeg een baan aangeboden in Amerika. We hadden drie jonge kinderen en dachten, we doen het gewoon.”

we verkochten schilderijen

“Een geweldige tijd, het voelde als een lange vakantie. Kinderen naar de crèche en ik had ineens vrij. Na een semester lawschool ben ik samen met vriendinnen een bedrijfje begonnen. We verkochten schilderijen, reproducties. Ik deed de zakelijke kant én heb veel geleerd over kunst en lijsten verstek zagen.” Elizabeth lacht bij de herinnering. Na drie jaar kwam ze met haar gezin terug naar Nederland. Met een vierde kind en een koffer vol herinneringen.

een apart clubje

Haar eerste sollicitatiegesprek was bij JAN© en Elizabeth is nooit meer weggegaan. “Ik geef leiding aan een afdeling met vier oud-advocaten met arbeidsrecht of ondernemingsrecht als specialisatie. “We vormen een apart clubje binnen JAN©. We staan niet ingeschreven als advocaat, maar het werk is grotendeels hetzelfde. Of nee, we gaan zelfs een stap verder. Er is meer ruimte voor betrokkenheid, we staan echt naast de klanten van JAN©.”

juristen, fiscalisten en accountants

Ontslagprocedures, arbeidsconflicten, reorganisaties, enz. “Leuke zaken, maar erg voor de personen die het betreft. Dat vraagt om een tactische benadering, nadenken voor je iets zegt en scherp onderhandelen met de advocaat van de tegenpartij. We hebben een eigen kantoor bij JAN© in Zwanenburg en een dag in de week werken we op de andere vestigingen. Leuk, zo ontmoeten we collega's en zijn we echt onderdeel van JAN©. Juristen, fiscalisten en accountants, we versterken elkaar en kunnen onze klanten hierdoor beter helpen.”

vrolijk en zelfverzekerd

Amerika of een ander buitenland? Natuurlijk droomt Elizabeth er nog weleens van. “Maar onze kinderen hebben hier hun leven en ik heb een leuke baan. Bij JAN© heb ik de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Zo kan ik er zijn voor mijn kinderen, pubers nu. Haar jongste - een zoon - werd geboren in Amerika en gedoopt in Turkije. Tegen de grens van Syrië, geboortegrond van Elizabeth en haar man. Haar afkomst en het leven hebben haar gevormd tot wie ze nu is. Een sterke vrouw die haar mannetje staat, vrolijk en zelfverzekerd.