Caroline de Wilde

“Ach, het is gewoon een geweldige gozer” zegt Caroline met een twinkeling in haar ogen. Ze heeft 't over Eric. Haar wederhelft, zakelijk en privé. Samen met Jos vormen ze het team van Spaarneduin Makelaars. Dat is heel lang anders geweest. Na de hotelschool ging Caroline werken bij uitzendbureau Randstad, als intercedent, dat werk heeft ze 20 jaar met veel plezier gedaan.

's Avonds mochten we niet naar binnen

“Randstad had een kantoor op de Gedempte Oude Gracht, naast Café de Natte. Hun post werd 's ochtends bij ons bezorgd en 's middags door ons een deur verder afgeleverd. Als dank kregen we een biertje. 's Avonds mochten we niet naar binnen, dat was volgens de eigenaar te riskant... Een geweldige tijd!” Dus toen Eric haar vroeg of ze bij hem wilde komen werken ging ze niet over één nacht ijs. “Zakelijk én privé met elkaar delen voelde best eng.” Om het te proberen nam ze drie maanden onbetaald verlof bij Randstad.

Mijn vader was melkboer 

Na een maand heeft ze de knoop doorgehakt, inmiddels 13 jaar geleden en nooit spijt van gehad. “We geven elkaar de ruimte en áls er iets is spreken we het meteen uit. Ook met Jos, die hoort er helemaal bij. Het kleinschalige past bij mij. Mijn vader was melkboer en had een winkel aan huis, in de Iordensstraat. Dat is mede bepalend geweest voor wie ik ben. Werken in de Vijfhoek geeft hetzelfde gevoel. We zijn bij Spaarneduin Makelaars met z'n drieën, maar we hebben altijd mensen om ons heen. Klanten, buren, collega-makelaars, enz. Heerlijk, ik zou niet anders willen.”

Hier aan de overkant 

En de makelaardij? “Dat heeft me meteen gepakt, vooral het mensen helpen. Laatst hebben we een oudere vrouw geholpen bij de aankoop van een appartement, hier aan de overkant. Daar moest veel aan gebeuren. Schilderen, nieuwe keuken, enz. Ook dat heb ik toen voor haar begeleid. Leuk toch! Ik ben zelfs mee geweest om de gordijnen uit te kiezen. Dat doe ik natuurlijk niet voor iedereen, we moeten tenslotte ook geld verdienen.”

Er is toch niets? 

“Maar het mooie is wel dat Eric me daar vrij in laat, dat geldt omgekeerd ook. We vertrouwen elkaar, ook Jos. Laatst vroeg ze of het geen tijd werd voor een functioneringsgesprek. Toen heb ik een formulier uit mijn tijd bij Randstad opgeduikeld. Gelachen dat we hebben. Daarna werd het serieus. Er is toch niets? Ik moet er niet aan denken dat ze weggaat, we hebben het goed met elkaar.”