Carolien Wartena

“Als kind was ik al dol op toneelspelen en zingen.” Later heeft ze gezongen in een studentenband en nu is Carolien op zoek naar een koor, met mensen van ongeveer haar leeftijd. In het dagelijks leven is ze advocaat bij FrankfortSluis in Haarlem. “Geweldig, ik ben hier helemaal op mijn plek.” Opa was notaris en haar moeder werkte op een advocatenkantoor, daar is ze met het virus besmet.

Haar overtuigende zelf

“Ik zag die toga's en wist, dat wil ik ook! En als advocaat moet je je verhaal overtuigend brengen, dat voelde toen een beetje als toneelspelen. Alles viel op zijn plek.” Nu - als advocaat met inmiddels vier jaar ervaring - speelt Carolien haar overtuigende zelf. Tijdens haar stagetijd deed ze veel toevoegingen. “Hard werken, constant denken in hoeveel uur kan ik nog aan een zaak besteden. Die kant van de advocatuur staat echt onder een geweldige druk.”

Gewoon to the point

Nu, bij FrankfortSluis, is dat anders. “Arbeidsrecht is gewoon to the point. We werken voor de zakelijke markt. Een factuur staat zelden of nooit ter discussie, als je maar goed werk levert. Die wereld past beter bij mij, ik ben een perfectionist en zet me altijd voor 200% in, ook voor de toevoegingen die ik nu af en toe doe. Leuk, omdat zo'n zaak eerder voor de rechter komt én je helpt mensen die het moeilijk hebben.” Om diezelfde reden is Carolien bestuurslid geworden bij stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort.

Alle ruimte

Monique, Dick en Ramon geven me alle ruimte, behandelen me als gelijke en vinden het vooral belangrijk dat ik mezelf ontwikkel. Laatst hebben we samen een seminar georganiseerd in de Philharmonie, erg leuk om te doen. Als advocaat werk ik aan mijn eigen zaken, maar laatst heb ik Monique geholpen bij de begeleiding van een reorganisatie. Erg leerzaam om samen dit project te hebben gedaan. Ook netwerken doe ik vaak met de partners samen, zij introduceren mij binnen hun netwerk.”

Dol op koken

Wonen doet Carolien in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, samen met haar vriend. “Ik ben dol op koken. Op zaterdag doe ik eerst m'n inkopen bij de winkeltjes bij ons in de buurt en dan duik ik de keuken in. Afgelopen weekend heb ik Boeuf Bourguignon gemaakt, heerlijk! We hebben vaak vrienden over de vloer, familie, oud studiegenoten, enz. Supergezellig, daar geniet ik van. Haar toekomst in de advocatuur? “Die ligt bij FrankfortSluis Advocaten.” Daar hoeft Carolien geen seconde over na te denken.