Carla de Graaf

“Niemand is onmisbaar, maar dat gevoel wil ik wel een beetje hebben.” Carla is managementassistente, van Jorien. “Sinds 10 december. In m'n vorige functie had ik een eigen kamer en kon ik af en toe even achterover leunen, hier is 't echt bikkelen.” Ze heeft 't zich niet makkelijk gemaakt, want naast haar nieuwe functie is Carla medeverantwoordelijk voor de organisatie van de komende verkiezingen. ”In maart en mei, daarna mag een ander het stokje overnemen.”

Meteen enthousiast

“Dat doe ik al jaren, dit worden mijn vijfde en zesde verkiezingen.” Projecten, Carla heeft ze altijd gedaan en is dat straks, als ze haar draai op de afdeling ECDW gevonden heeft, ook weer van plan. “Leerzaam, leuk om te doen en je leert mensen van andere afdelingen kennen. Zo is het ook met Jorien gegaan. Dus toen ik gevraagd werd voor mijn huidige functie had ik al met haar samengewerkt en zij met mij. Dat scheelt. Ik was meteen enthousiast, ook door de materie.”

Een leuk projectje

“Met name duurzaamheid vind ik erg interessant. Er gebeurt zoveel op dat gebied en alles is nieuw. Als er straks een leuk projectje voorbij komt...” Graag, maar eerst ligt de focus van Carla op het assisteren van Jorien. “Als je ziet hoeveel e-mails er voor haar binnenkomen! Die berichtenstroom managen is een groot deel van mijn werk. Wat is belangrijk en voor wie? Om dat te kunnen beoordelen moet ik me de materie eigen maken én de mensen - mijn collega's - leren kennen.”

Gegoogeld

“Erg leuk! De materie én de mensen. De afdeling ECDW groeit en er zijn de laatste tijd veel jonge mensen bijgekomen. Hun enthousiasme geeft me energie.” Carla begon tien jaar geleden bij de gemeente Haarlem, kwam van het Zilveren Kruis. “Mijn afdeling verhuisde naar Meppel. Ik heb toen gegoogeld op baan overheid. Dat bracht me bij de gemeente Haarlem.” De eerste vijf jaar werkte ze als managementassistente bij Gebiedsbeheer, daarna vijf jaar bij het Klantcontactcentrum.

Op tennisvakantie

“En nu ECDW. Ik werk 32 uur per week, op papier. Daarnaast tennis ik fanatiek. Dat spel heb ik later ontdekt, erg leuk. Competitie en vrij spelen, gemiddeld vier uur per week.” Om dat te kunnen blijven doen gaat Carla twee keer per week naar de sportschool en om beter te worden gaat ze in februari een week met een collega op tennisvakantie, naar Fuerteventura. “Nou ja, vakantie. Ik sta daar drie uur per dag op de baan.”