Boudewijn Cornet

“Als het aan mij ligt ga ik hier nooit meer weg. Ik ben er echt super, super blij mee!” Boudewijn is beheerder van wijkcentra De Tulp en De Fjord, in dienst van Haarlem Effect. “Ik werkte als timmerman in de bouw. Veertig jaar en nooit werkeloos geweest, tot 2014.” De eerste maanden WW voelde als vakantie, daarna sloeg de verveling toe. “Ik voelde me overbodig, miste het vaste ritme en mensen om me heen.”

Als vrijwilliger aangemeld

“Ik was 54 en door de crisis was er in de bouw geen werk meer te vinden.” Boudewijn heeft zich toen als vrijwilliger aangemeld, bij EcoSol. “Geweldig. Ik heb tot eind 2016 bij Het Posthuis gewerkt, in het Schoterbos. Deelnemers helpen bij het maken en opknappen van tuintafels, banken, stoelen, bloembakken, enz. Erg leuk om te doen, ik ga nog minstens één keer per maand bij ze langs.”

Hartstikke mooi natuurlijk!

Via Het Posthuis werd Boudewijn gevraagd als tijdelijk beheerder van wijkcentrum De Tulp. “De vaste beheerder werd ziek en ik heb zijn taken overgenomen. Eerst als vrijwilliger en sinds februari 2017 - toen bleek dat de vaste beheerder niet terug zou komen - in dienst van Haarlem Effect. Eerst 24 uur per week bij De Tulp en snel daarna 8 uur per week bij wijkcentrum De Fjord. Hartstikke mooi natuurlijk!” Een vaste baan voor 32 uur per week, Boudewijn is er blij mee.

Kleine dingen doe ik zelf

“Ik verdien meer dan in de bijstand én het werk is leuk. Ik doe klein onderhoud aan de gebouwen, regel de verhuur enz. Hier in De Fjord openen we half maart een restaurant voor de buurt. Tosti, kopje koffie, dat soort dingen. Ik heb de verbouwing van de keuken en het restaurant begeleidt en de kleine dingen doe ik zelf.” Boudewijn verdeelt zijn tijd over twee locaties. Drie dagen per week De Tulp en een dag De Fjord.

Veel vrouwen

“Ik woon in Haarlem-Noord, op mijn scooter is het prima te doen. In de bouw werkten we door het hele land. We vertrokken om zeven uur 's ochtends en vaak was ik pas rond zeven uur 's avonds thuis. Ik ben wel gevraagd, maar je krijgt mij niet meer terug in de bouw! Ik ben nu 60 en dit werk kan ik nog jaren volhouden, wat mij betreft ook na mijn pensioen. Het werk is afwisselend en het contact met mijn collega's bij Haarlem Effect is goed. Veel vrouwen, maar daar ben ik inmiddels helemaal aan gewend :-)