Borghouts Makelaars

Mensen maken het verschil, ook bij Borghouts Makelaars. Dit zijn de verhalen in 400 woorden van Michel Hooning, Nico van den Hoek, Mayke Joustra, Astrid van der Plas en Liesbeth Klaver:

Liesbeth Klaver

07-11-2018

“Als klein meisje bouwde ik al huizen, van Playmobil en Lego.” Liesbeth woont in Bergen (Noord-Holland) met haar man en drie kinderen. Drie dagen per week rijdt ze naar haar werk in Haarlem, bij Borghouts Makelaars. Daar is ze binnendienstmedewerker. “Heerlijk” zegt ze vrolijk. “Lekker alles regelen voor Nico, Mayke en Michel.” Sinds januari 2018, maar ze werkt al haar hele leven in de makelaardij. Na de Hbo Vastgoed begon ze als assistent makelaar in de IJmond.

Lees verder

Astrid van der Plas

08-10-2018

“Oh, ik wilde bijna opspringen voor de telefoon!” Astrid is medewerker binnendienst bij Borghouts Makelaars. Haar werk? “Koopaktes opstellen, de agenda's van Michel, Mayke en Nico beheren, huizen aanmelden en andere administratieve werkzaamheden. Alles om de boel draaiende te houden. En ja, de telefoon!” Dat is misschien wel haar belangrijkste activiteit. “Klanten, collega's, andere makelaarskantoren, de notaris, noem maar op. Ze bellen en appen de hele dag door.”

Lees verder

Nico van den Hoek

11-09-2018

“Ik ben de zoon van de melkboer, echt!” Zijn vader had meerdere kruidenierszaakjes in Amsterdam, vanaf z'n achtste hielp Nico mee. “Geweldig, het liefst was ik m'n vader opgevolgd, maar daar zag hij - mede door de komst van supermarkten - voor mij geen toekomst in. Dat heeft hij goed gezien.” In plaats daarvan ging Nico studeren, eerst VWO en daarna Economie. Nu is Nico vijftig - “zo voelt het niet” - en sinds 2005 mede-eigenaar van Borghouts Makelaars.

Lees verder

Michel Hooning

08-08-2018

“Onderhandelen, ervoor zorgen dat onze klanten tevreden zijn, dát vind ik het mooiste van mijn werk.“ Michel is inmiddels alweer 13 jaar de trotse eigenaar van Borghouts Makelaars. “Samen met Nico, we vullen elkaar aan.” Onroerend goed had zijn interesse en via zijn netwerk kwam Michel in 1999 als kandidaat makelaar bij Borghouts terecht. Daar heeft hij veel van Clemens Cramer geleerd, de toenmalige eigenaar en een begrip in de makelaardij.

Lees verder

Mayke Joustra

10-07-2018

“Ik ben natuurlijk een bouwvakker.” Mayke werkt 21 jaar in de makelaardij, waarvan 11 bij Borghouts Makelaars. Daarvoor runde ze twee restaurants. Een mensenmens met oog voor detail. Haar oorbellen matchen perfect met haar roze linnen jurkje. Niet echt de kledingstijl die je bij een bouwvakker verwacht. “Ik kijk door muren heen, op zoek naar mogelijkheden om een huis aantrekkelijker te maken.” Tijdens de crisis, toen het in de makelaardij iets minder ging, heeft ze verbouwingen begeleid. “Erg leuk!”

Lees verder