Bob Rebel

“Silicon Valley, daar had ik graag nog heengegaan” en even droomt hij weg. Begrijpelijk want Bob heeft een mentaliteit die daar - in San Francisco - uitstekend past. Misschien komt dat nog, maar nu is zijn focus volledig gericht op Behouden Huis, het bedrijf dat hij met Pieter-Jan Driessen in 2016 is gestart. Het businessmodel is door Bob bedacht en samen hebben ze het verder uitgewerkt.

Londen, Stockholm en Dubai

Bob studeerde bedrijfskunde in Rotterdam en is toen naar het buitenland gegaan. In zes jaar heeft hij in achtereenvolgens Londen, Stockholm en Dubai gewerkt voor een grote Amerikaanse bank. Vanuit zijn functie adviseerde hij grote verzekeraars. In 2015 kwam hij terug naar Nederland, om in Amsterdam als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Een bedrijf beginnen, dat was altijd al het plan. Tijdens zijn buitenlandse jaren is het idee voor Behouden Huis ontstaan.

Binnen drie jaar 100 woningen

Vorig jaar deed hij mee aan de Iron Man: 4 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km rennen. Niet gewonnen, wel gehaald. Bob heeft er 11 uur over gedaan, dat is tekenend voor zijn mentaliteit. Een doorbijter van het sportieve soort. Zijn doel met Behouden Huis? Bob kijkt met zijn groene ogen bedachtzaam voor zich uit... “Ons eerste doel is binnen drie jaar 100 woningen. Dat is reëel, we zijn al lekker onderweg.”

Voor hen gaat er veel veranderen

En daarna? “Behouden Huis is een schaalbaar businessmodel en zou ook kunnen werken in het buitenland, dat weten we allebei. Maar op de eerste plaats zijn we er voor onze klanten. Voor hen gaat er veel veranderen. Als we ze daarbij kunnen helpen, dan doen we dat graag. Door hun woningen beter geschikt te maken om langer zelfstandig thuis te blijven wonen en door huizen milieuvriendelijker/groener te maken. Wellicht ook door een rol te gaan spelen aan de zorgkant... Dat kan zelfs verder gaan dan alleen de klanten van Behouden Huis...”

Huis, hypotheek, looptijd

“Maar nu zijn we hier!” Iedere nieuwe klant vraagt om rekenwerk. Die gegevens - huis, hypotheek, looptijd - daar speelt hij mee, in Excel. Ze hebben regels en voorwaarden opgesteld, maar er blijft ruimte voor maatwerk. “Gelukkig wel, dat houdt ons scherp.” En privé? Zijn roots liggen in Amersfoort, daar is hij opgegroeid en naar school gegaan. Nu woont Bob met zijn vrouw in Amsterdam en zouden ze het erg leuk vinden om ooit kinderen te krijgen. Hoeveel? “Minimaal twee en misschien wel een derde Rebel”, zegt hij met een lach.