Astrid van der Plas

“Oh, ik wilde bijna opspringen voor de telefoon!” Astrid is medewerker binnendienst bij Borghouts Makelaars. Haar werk? “Koopaktes opstellen, de agenda's van Michel, Mayke en Nico beheren, huizen aanmelden en andere administratieve werkzaamheden. Alles om de boel draaiende te houden. En ja, de telefoon!” Dat is misschien wel haar belangrijkste activiteit. “Klanten, collega's, andere makelaarskantoren, de notaris, noem maar op. Ze bellen en appen de hele dag door.”

Oh, jij bent Astrid!

“Zeker in de huidige markt is het een kwestie van snel handelen en intensief telefonisch contact, ook met onze klanten. Als ik diezelfde mensen dan later ontmoet voelt het alsof we elkaar al heel goed kennen. 'Oh, jij bent Astrid!' zeggen ze dan. Heerlijk, die drukte! Een kopje koffie haal ik met m'n headset op.” Ze kwam van Limburg naar Haarlem om verpleegster te worden in de psychiatrie. Dat werk heeft Astrid lang gedaan, tussendoor deed ze de dagopleiding Hbo-Verpleegkunde en nu werkt ze alweer jaren in de makelaardij.

Alles wat er speelt

“Het verzorgende zit in mijn karakter, dat kan ik in mijn huidige baan ook prima kwijt. Ik vind het heerlijk om er voor mensen te zijn. Datzelfde zie ik terug bij Liesbeth, mijn collega binnendienst bij Borghouts Makelaars. We werken andere dagen en zien elkaar niet heel veel, toch zitten we op één lijn en houden elkaar op de hoogte van alles wat er speelt. Michel, Mayke en Nico zijn onderweg en wij regelen de zaken binnen. Dat werkt perfect.”

Stratenboek in haar hoofd

In Haarlem voelt Astrid zich al ruim dertig jaar thuis en door haar werk heeft ze het hele stratenboek in haar hoofd. “En ik vind het fijn om 's avonds een uurtje te wandelen, als het zo uitkomt loop ik dan even langs een huis dat ik overdag heb aangemeld. Zo leer ik ook de straten en wijken kennen, altijd handig als een klant daarom vraagt.” Zelf woont Astrid met man en kinderen in het Houtvaartkwartier. “Heerlijk, onze kinderen zijn hier opgegroeid. Echt een leuke buurt én ik kan op de fiets naar mijn werk.”

Avondje Filmschuur

Over een paar jaar - als de kinderen de deur uit zijn - zou Astrid wel richting centrum willen verhuizen. “Een appartement in de binnenstad, dat lijkt me heerlijk! Ik kan nu al zo genieten van een avondje Filmschuur of even iets drinken op de Botermarkt. Niet verder vertellen, maar ik kijk al regelmatig op Funda. Toekomstmuziek, voorlopig zit ik prima op mijn plek, ook bij Borghouts Makelaars.”