Anton Bouman

“Zeg opa, naar welke school ben jij eigenlijk geweest?” Anton moest als oudste zoon naar het seminarie, in Katwijk. De Latijnse naamvallen dreunt hij nog zonder problemen op. Het seminarie bleek echter niets voor hem. Hij ging naar de LTS en begon daarna als monteur, bij - toen nog - de PTT. Daar heeft Anton ruim 40 jaar later de voordeur achter zich dichtgedaan, als commercieel directeur van zijn KPN.

Een fantastische carrière

Hij heeft zich binnen die organisatie opgewerkt en heel veel geleerd, onder andere hoe hij het stotteren onder controle kon krijgen. Dat heeft zijn verdere leven bepaald. De KPN gaf hem kracht, vertrouwen en een fantastische carrière. In 2004 werd Anton boventallig verklaard, maar hij nam afscheid in stijl. “Ik denk dat Ad Scheepbouwer zich ons gesprek met de benen op tafel nog wel herinnert. Ik in ieder geval wel :-)”

Lekker in het zonnetje gespeeld

Inmiddels is Anton de zeventig gepasseerd, maar nog lang niet gepensioneerd. Hij begeleidt golftoernooien naar het buitenland, samen met zijn vrouw. “We zijn net terug van een reis naar Spanje. Met een groep van 60 mannen en vrouwen lekker in het zonnetje gespeeld. En heb je problemen, kom dan maar bij Antonio. Laatst was er een vrouw die had drie horloges mee en van twee waren de batterijtjes leeg. Waar ze die kon kopen? Zo'n vraag beantwoord ik met een lach.”

Sinds 2016 regiovoorzitter

Zo omarmt hij alles in het leven. Zijn twee dochters en schijnzonen (want niet getrouwd), zijn kleinkinderen, zijn vrienden én de klanten van Ondernemersklankbord regio Haarlem. Anton is sinds 2016 regiovoorzitter en maakte bij zijn aantreden eerst schoon schip. Nu helpen ze met 12 vrijwilligers ondernemers op weg. “Fantastisch om te doen en heel divers. Businessplannen doorlichten, adviseren, enz.”

 Een eigen koffiemerk

“Iedere OKB-adviseur heeft zijn eigen achtergrond of vakgebied, daar kijken we naar bij het maken van de match. Dat past natuurlijk nooit helemaal. Laatst adviseerde ik een ondernemer bij het starten van een eigen koffiemerk. Dan ga ik binnen mijn netwerk op zoek naar iemand die daar verstand van heeft.”

Gewoon geen tijd 

En verder? Anton is sinds 2012 voorzitter van Haarlem Lichtstad. “Een leuke club, belangrijk voor de stad.” Hij is lid van Sociëteit Vereeniging, daar werd hij laatst vlak voor de vergadering onverwacht en ongevraagd voorzitter van een nieuw clubje gemaakt. Geen probleem, richting geven doet Anton graag. Door andere leden werd hij uitgenodigd voor een middagje biljarten. Dat is hem nog niet gelukt, gewoon geen tijd.