Anneke Krakers

“Dit is het infinity teken, die tatoeage op mijn pols heb ik samen met mijn dochter laten zetten, tijdens een reis door Amerika. Ze zei: mam, dan zijn we voor eeuwig bij elkaar. Toen kon ik natuurlijk geen nee zeggen.” Anneke is 57, maar heeft - zoals ze dat zelf zegt - de energie van een dertiger die de wereld wil veroveren. Ze buigt naar voren, haar ogen sprankelen. Met dezelfde energie coacht Anneke vijftigers, leeftijdsgenoten. The Art of Seniority. Als je ego is uitgeraasd, staat op haar website geschreven.

vrijheid en eenvoud

“Executive coaching voor vijftigers. Twaalf nieuwe coachingstrajecten per jaar, dan heb ik tijd om er andere dingen naast te doen.” In het verleden heeft Anneke groter gedroomd. “En gerealiseerd. Ik ben directeur van een welzijnsorganisatie geweest en in 2006 ben ik gaan ondernemen. Miljonair worden heeft zelfs op mijn verlanglijstje gestaan. Het lijkt lang geleden. Vrijheid en eenvoud, dat zijn nu de pijlers in mijn leven. Lekker op de fiets met een tentje en laatst ben ik met mijn partner drie weken naar Sri Lanka geweest.”

we worden ouder

“Geen luxe. Slapen in een hutje op het strand en verder niets. Heerlijk! Voor de vijftigers van nu is alles mogelijk geweest. Studeren, een goeie baan, luxe. Gaan we door met die manier van leven, of zijn andere zaken belangrijk? We worden ouder, voelen ons jonger én moeten langer doorwerken. Hoe vul je dat in? Ik coach mensen die op zoek zijn naar het antwoord op die vraag.” Dat traject heeft Anneke zelf ook afgelegd. 

mijn houdbaarheidsdatum

“Ik heb een boek geschreven, was een veelgevraagd gastspreker, gaf workshops en had een mailinglist met duizenden mensen.” Tijdens weer een congres drong het tot haar door: het wordt tijd voor iets anders, met wat ik nu doe nader ik mijn houdbaarheidsdatum. Dat andere is executive coaching voor vijftigers geworden. “Mensen die het aandurven om andere keuzes te maken. Die coach ik, een-op-een. Geweldig om te doen, maar geen dagtaak. Een bewuste keuze.”

executive coaching en koken

“Zo heb ik ruimte voor andere activiteiten.” Anneke is lid van de raad van advies van Moedige Dialoog, sinds januari voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Rivierenland én ze organiseert etentjes, samen met haar partner. “Hij is dol op koken en wil daar zijn werk van maken. Om dat te stimuleren heb ik een naambordje laten maken, onze namen i.c.m. executive coaching en koken. Die combinatie werkt, aan tafel ontstaan de mooiste gesprekken over het leven.”