Angela van Dorssen

31-10-2017

Hart en hoofd, die twee brengt ze in balans. Angela is bedrijfskundige en heeft 10 jaar gewerkt bij financiële dienstverlener APG. Haar laatste project, als MT lid van de Incasso afdeling, was de integratie van twee afdelingen begeleiden, de ene in Heerlen en de andere in Amsterdam. Een pittige klus! Die twee totaal verschillende werelden bij elkaar brengen, daar heeft ze veel van geleerd. Kennis die ze gebruikt in haar huidige bestaan.

Hun hart laten ze thuis, gebruiken ze privé

Na 10 jaar APG was het genoeg, tijd om haar zelfstandige pad te kiezen. “Teveel mensen werken alleen met hun hoofd. Hun hart laten ze thuis, gebruiken ze privé. Dat probeer ik in balans te brengen. Coachend, door ze zelf te laten voelen dat de combinatie werkt.”

Helpen zit in m'n genen en doe ik graag

Ongemerkt kantelt ons gesprek, gaat het over mij. Angela luistert en stelt vragen, gretig zoekend naar hoe ze me helpen kan. Niet zo gek want Angela werkt als coach, voor ondernemers en professionals. “Helpen zit in m'n genen en doe ik graag. Maar ik stel m'n grenzen. Dat heb ik als coach moeten leren: richting geven, erop vertrouwen dat mensen het zelf kunnen. Zij zijn de baas over hun leven, ik kan er alleen maar voor ze zijn. Als coach en faciliterend, een-op-een of in teamverband.”

Ondernemers die vooruit willen

Dat laatste - faciliteren in teamverband - doet Angela ook in samenwerking met MeerBusiness. Ze begeleidt ondernemersgroepen, drie op dit moment. Een in de Haarlemmermeer en twee in de Duin- en bollenstreek. De leden van die kringen brengt ze regelmatig bij elkaar. Het zijn ondernemers die vooruit willen, net als Angela. “Ze leren elkaar steeds beter kennen, helpen elkaar.” Coachen en faciliteren, het geeft haar energie.

Zonder een knuffel weggegaan

Laatst werd ze teruggefloten door haar 8-jarige zoon. “Mam zo kan het niet langer, we moeten even praten.” Dat hebben ze gedaan. Hij zag haar te weinig, ze was - vroeg in de ochtend toen hij nog lekker sliep - zonder een knuffel weggegaan. Dat was de druppel. “Fantastisch toch, dat een jongen van acht zijn gevoelens zo met me deelt, daar heb ik meteen iets mee gedaan!” Ondernemen, twee jonge kinderen en een man. Best druk, maar Angela geniet er zichtbaar van.