Andrea van der Giezen

“Mijn vader was aannemer en m'n moeder deed de boekhouding. Bij ons aan de keukentafel werd altijd over de zaak gesproken, ondernemen is ons met de paplepel ingegoten” Haar zus heeft een restaurant en Andrea is partner bij JAN©, leidt de vestiging in Purmerend en afgelopen januari werd ze lid van het bestuur. “Ik heb op jonge leeftijd heel bewust gekozen, kunstgeschiedenis of bedrijfsadvisering.”

Een verstandig type

“Dat eerste leek me eerlijk gezegd leuker, maar het was lastig om daar een goede boterham mee te verdienen. En ik ben een verstandig type, dus...” Dus heeft Andrea voor de accountancy gekozen. “Ook dat was voorbestemd. Op een foto van vroeger zit ik als klein meisje naast m'n moeder op een krukje, met een eigen rekenmachine en voor ons de administratie van mijn vaders bedrijf.” Ze vertelt het lachend, staat vrolijk in het leven.

Verhalen genoeg

Bij JAN© gaat haar werk verder dan alleen de cijfers. “Ik gebruik ze om mijn klanten te kunnen adviseren, reismaatje voor ze te zijn. Iedere ondernemer heeft een andere stiel én een ander karakter. Dat maakt mijn werk zo interessant. Er gebeuren dingen waarvan je denkt, dit had ik nooit kunnen verzinnen toen ik tijdens mijn studie in het accountancybankje zat.” Verhalen genoeg, maar die houdt Andrea voor zichzelf. Ethisch en integer handelen is voor haar een vanzelfsprekendheid.

Meer dan 50% vrouw

Bewondering voor ondernemers en haar collega's, die spreekt Andrea graag uit. “Ik geniet van mijn werk bij JAN© en wat ik daar meemaak, ook in mijn nieuwe functie als bestuurslid. Bij JAN© is meer dan 50% vrouw, ook daarmee zijn we uniek binnen ons vakgebied. Geen doel op zich, maar het past bij onze cultuur en mentaliteit. Er is ruimte voor frisse ideeën en we doen niet moeilijk over parttime werken. Het gaat bij JAN© om de kwaliteit, altijd.”

En kunst?

“Een mooie uitdaging om daar samen met de andere partners richting aan te geven.” De lat ligt hoog, toch zou Andrea niet anders willen. “Om de accu op te laden ga ik lekker shoppen en thuis heb ik een fantastisch gezin. Mijn man en twee dochters, daar kan ik echt van genieten. Ons huis in Landsmeer is mijn ouderlijk huis en nog gebouwd door mijn vader, hoe mooi is dat!” En kunst? “Mijn oudste dochter wil de Mona lisa zien. Daarom gaan we deze zomer een paar dagen naar Parijs en het Louvre, daar kan ik me nu al op verheugen!”