Ad Hendriksen

“Ik ben er eigenlijk al uit.” In 2012 werd Ad voorzitter van Rijnsburgse Boys. Tot die tijd was hij partner bij JAN© Accountants en Adviseurs. “Een van de grondleggers. Ik heb m'n hele leven snoeihard gewerkt. Op m'n 28ste was ik partner bij PWC en in 1998 maakte ik de overstap naar wat nu JAN© heet. De naam van ons kantoor bestond uit drie achternamen. Niet handig voor onze telefoniste én het sloot niet aan bij onze groeiambities.”

een mooi verhaal

De naam JAN© werd niet door iedereen met gejuich ontvangen, daar kan Ad een mooi verhaal over vertellen. “Maar een half jaar later waren de meningen bijgesteld.” Ad lacht bij de herinnering. “We groeiden in korte tijd van 75 naar 195 medewerkers in 2009, met name door overnames. Daarna kwam de economische crisis die ook het MKB hard raakte, maar inmiddels gaat het met de familiebedrijven weer uitstekend en merken wij dat ook.

altijd mijn passie geweest

“Voorzitter van Rijnsburgse Boys ben ik zo'n 24 uur per week, daarnaast werk ik als accountant/adviseur bij JAN©. Ik ben hier zo'n drie dagen per week op kantoor. De andere dagen werk ik voor de club. Die dagen beginnen met sporten en dan ga ik aan de slag.” Ad is altijd voorstander geweest van een balanced life style, op 57-jarige leeftijd heeft hij het voor elkaar. “Ik heb een mooi leven, doe wat ik leuk vind. Voetbal is altijd mijn passie geweest. Ik heb vroeger zelf gevoetbald, maar was niet heel erg getalenteerd.”

het stokje doorgeven

“Het spelletje en de wereld eromheen, dat is wat mij aanspreekt. Bij Rijnsburgse Boys werken we met veel vrijwilligers, dat vraagt om een andere manier van leiding geven. Nog twee jaar, dan eindigt mijn derde termijn en ga ik als voorzitter afscheid nemen. Prima, dat geeft ruimte voor nieuwe ideeën. Die visie hanteren we ook bij JAN©. “Ook ik zal over niet al te lange termijn het stokje doorgeven en ruimte maken voor opvolgers.”

zijn vrije leven

“De wereld verandert, dat geldt ook voor accountancy. JAN© gaat daarin mee, daar moeten 'oude mannen' niet voor gaan liggen.” Zijn vrije leven, Ad geniet ervan. “Mijn werk als accountant/adviseur voor de klanten van JAN© en nog twee jaar voorzitter van de Rijnsburgse Boys. Daarna komt er wel weer iets anders op mijn pad, zo heb ik altijd in het leven gestaan. Je moet doen wat je leuk vind, dat hebben wij - mijn vrouw en ik - onze zoons ook altijd meegegeven.